Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szökős mosómedve

Bájos kis vacak, ránézésre ölelgetnivaló plüssmackó - valójában viszont csupaizom, harapós állat. Magyarországon betiltották a tenyésztésüket, mivel hazánkban tájidegen fajta.

A háznál tartott mosómacikat a Veresegyházi Medveotthon fogadja be - csak előbb meg kell őket fogni :))

0 Tovább

Tehéncsordával nem utazhatunk külföldre...

...nyaralni, persze nem is akarnánk :)

Ám az előfordulhat, hogy kutyánkat, vagy pláne macskánkat magunkkal vinnénk. Érdemes tudni, mire kell fogyelni ilyen esetben! A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint legfeljebb öt kedvtelésből tartott állat vihető külföldi utazásra.

"Számos dologra érdemes figyelniük azoknak, akik állatokat is szeretnének magukkal vinni külföldi nyaralásukra. Az Európai Unió minden tagállamára érvényes, hogy legfeljebb öt házi kedvenc szállítása minősül nem kereskedelmi célúnak, és a tulajdonosnak vagy egy általa megbízott személynek ott kell lennie az állattal. A kutyáknak, macskáknak és vadászgörényeknek egyedi jelölést, az esetek többségében microchip-et kell viselniük.

Ezeken kívül érvényes veszettség oltással is kell rendelkezniük az állatoknak, és EU jogszabály szerinti útlevelet kell kiváltani, ha az Unión belül utaznak. Harmadik országból történő behozatalhoz megfelelő adattartalmú állategészségügyi bizonyítványt kell mellékelni. Bizonyos EU tagállamok, például Anglia, Írország és Svédország mentes a veszettség betegségétől, ezért ezekben az országokban plusz feltétel, hogy vérvizsgálatot végezzenek a kutyáknál, macskáknál és vadászgörényeknél, és be kell tartani a várakozási időt, amely akár fél év is lehet.

Fontos tudnivaló, hogy  szomszédos unión kívüli országba kivitt állatoknál a visszahozatalhoz is szükséges a negatív veszettség vérvizsgálati eredmény. Ez vonatkozik Ukrajnára és Szerbiára, de nem érvényes az EU csatlakozás küszöbén álló Horvátországra.

A kedvtelésből tartott állatok kategóriájába tartoznak még a rágcsálók, kétéltűek és madarak is. Ha valaki ötnél több ilyen állatot kíván magával vinni, az már kereskedelmi célú utaztatásnak minősül, ehhez pedig érdemes kérni a területileg illetékes hatósági állatorvos közreműködését."

Bővebb tájékoztatásért katt ide.

(A képen Görögországban pihengető macska - szerintem ő helyi lakos volt :)))

0 Tovább

Befogadó sasszülőkhöz kerültek az elrabolt fiókák - videóval

Befogadó sasszülők fészkeibe telepítették vissza azokat a parlagi sas fiókákat, akiket pár napja ismeretlen tettesek raboltak el a szüleiktől. A körülbelül négy hetes fiókákat a nevelőszülők remélhetőleg a sajátjuknak fogadják el.

A három, egyenként 1 millió forintos eszmei értékű, szigorúan védett, pár hetes sas fiókát egy olyan embernek kínálták fel megvételre, akiről szerencsére nem volt köztudomású, hogy a Fehérkereszt Állatvédő Liga önkéntese.

"Mi, mint állatvédelmi szervezet, úgy döntöttünk, hogy az eladási szándékot jelezzük a Nemzeti Nyomozóirodának, és belemegyünk a játékba: megvesszük a madarakat" - mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

"Megfelelő tudás, szakképzettség nélkül ezeket a fiókákat nem lehet felnevelni, tehát rájuk valószínűleg pusztulás várt volna, ha ott maradnak az elrablóknál" - mondta Horváth Márton, Magyar Madártani Egyesület parlagisas-védelmi programjának vezetője, amikor Hatvan környékén, fészekbe helyeztek be két mentett madarat. A kiválasztott fészekben jelenleg egy fiókát nevelt a szülőpáros, most még kettőt kaptak "örökbe".

"Nagyon jók a tapasztalatok a befogadásról, a szülők általában nem kifogásolják az új jövevényeket, erős bennük az ösztön a fióka etetésére és felnevelésre" - tette hozzá a szakember.

A harmadik kik sasnak is keresnek egy megfelelő fészket.

A madárvásárlás krimibe illő volt: előbb csak két kis madárról beszélt a kereskedő a telefonban, és éjjel fél 1-kor, amikor váratlanul beállítottak a vélt vevő lakására (aki titokban a Fehérkereszt Állatvédő Liga állatvédőre) meg is alkudtak a két madárra, 150-150 ezer forintos áron.

Akkor azonban az adásvétel még nem jött össze, mivel (érthető módon) nem volt az önkéntesnél 300 ezer forint. Másnap délután, ismét váratlanul jelentek meg az eladók, ám az ígért 2 madárfióka helyett 3 volt a ládában. Mivel az önkéntesnél nem volt több pénz, a harmadik fióka pedig nem volt túl jó állapotban, végül azt is odaadták a kialkudott 300 ezer forintért.

A Fehérkereszt Állatvédőrség munkacsoportjának ez volt az első komoly felderítési ügye, de bíznak benne, hogy - miként eddig is - az Országos Rendőrkapitányság segíti majd a civil állatvédelem munkáját, a Nemzeti Nyomozóiroda pedig kideríti, hogy kik voltak a rablás elkövetői.

A Fehérkereszt civil aktivistája segítségével fantomkép készült az egyik kereskedőről.

A parlagi sas (aquila heliaca) a Veszélyeztetett fajok Vörös Listáján (Red List of Threatened Species) szerepel. Fészekből való kirablásuk, eladásuk kimeríti a Btk. 281. § (1) bek. a) pontját, amely a természetkárosítás, fokozottan védett természeti értékkel történő kereskedés tilalmáról szól.

Ilyen barbár cselekedetre hazánkban nem volt még példa!

A fiókákat megvásárlás után - a Nemzeti Nyomozóirodával egyeztetve - a Magyar Madártani Egyesület parlagisas-védelmi programjára bízták, akik kissé feltáplálták és felerősítették őket, illetve ők határozták meg azt is, hogy hova helyezik ki felnevelésre őket. Az "örökbe adás" előtt meg is gyűrűzték a három fiókát, illetve DNS-mintát vettek tőlük.

 

 

0 Tovább

1 milliót érő sasfiókákat raboltak el - az állatvédők visszatelepítik őket

Három, egyenként 1 millió forintos sas fiókát raboltak el a fészekből 
pár napja ismeretlen tettesek.


Az információ eljutott a Fehérkereszt Állatvédő Ligához, mivel egyik 
civil aktivistájuknak felajánlották eladásra a szigorúan védett madarakat. 
Az aktivista a Fehérkereszt Állatvédő Liga segítségével kifizette a kért 
300 ezer forintot a fiókákért, majd a vásárlás tényéről értesítette 
a Nemzeti Nyomozóirodát, megadva minden megszerzett információt
a kereskedőkről.
 
Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját és egy kopasz macska naplóját látod! Minden nap egy naplórészletet és egy macskás tárgyat osztok meg Veled, illetve állatvédelemről írok.
Az elrabolt parlagi sas 
(aquila heliaca) a Veszélyeztetett 
fajok Vörös Listáján (Red List of 
Threatened Species) szerepel. 
Fészekből való kirablásuk, eladásuk
kimeríti a Btk. 281. § (1) bek. a) 
pontját, amely a természetkárosítás,
fokozottan védett természeti értékkel 
történő kereskedés tilalmáról szól. 
Ilyen barbár cselekedetre hazánkban nem 
volt még példa! - írja a Fehérkereszt 
Állatvédő Liga. A fiókákat vasárnap a kora 
délutáni órákban helyezik vissza sasfészkekbe, befogadó szülőkhöz, akik 
majd felnevelik őket.


A fiókákat - a Nemzeti Nyomozóirodával egyeztetve - a Magyar 
Madártani Egyesület parlagisas-védelmi programjára bízták.
A Fehérkereszt Állatvédő Liga azt reméli, hogy – miként eddig is - az 
Országos Rendőrkapitányság segíti a civil állatvédelem munkáját, 
a Nemzeti Nyomozóiroda pedig kideríti, hogy kik voltak az elkövetők. 
 
Kérik a lakosságot, hogy amennyiben ilyesmiről tudomást szerez, azonnal
értesítse a hatóságokat.

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Rókák miatt éhezett egy macska

12 napig gubbasztott étlen és nagyjából szomjan egy macska Nagy-Britanniában egy 30 méter magas fán, míg végre akadtak vállalkozók a megmentésére - olvasható az Infó rádió honlapján.

A tízemeletnyi magas fára egy rókacsalád hajszolta fel Besst. Gazdasszonya pár nap után már nagyon aggódott macskájáért, és elkezdte járni a környéket. A 7. napon felfigyelt a magasból nyávogó Bessre.

A macskakálvária azonban ezzel még messze nem ért véget. Tűzoltók ugyan kivonultak lesegíteni a macskát, ám nem volt elég hosszú a létrájuk.

A folytatásért katt a linkre:

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-436647

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

 

 

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

 

1 Tovább

Orvvadász lőtt le két védett farkast a Veresegyházi Farkasotthonban!

Mélységesen elkeserítő és felháborító, hogy a menhelyen élő, szelíd farkasok közül kettőt – valószínűleg szórakozásból, „vadászat” keretében kilőttek.
Az elkövetők kézre kerítésére 200 ezer forint pénzjutalmat ajánlunk fel - olvasható a Fehérkereszt Állatvédő Liga oldalán.

 

Ami történt, az egyszerűen elképesztő! Ime a részletek:


Egy egy „vadász” farkast akart lőni, ezért a Veresegyházi Farkas- és Medveotthonba ment, és ott "kiélte" vadásszenvedélyét.

A farkas Magyarországon 1993 óta védett, 2001 óta fokozottan védett faj, nem lőhető, eszmei értéke 250 ezer forint.

Azz írják, hogy "az orvvadászat 05.07.-én, szombaton történt, amikor a szokásos módon sok-sok állatszerető vendéget fogadtunk a medvék között és az egy éve - segítségünkkel - emberhez szoktatott kisebb falkában.

Késő délután találtuk meg a két, 3-4 év körüli elpusztult hím európai szürke farkast a kifutóban, nem messze a kerítéstől. Megdöbbentő volt a látvány, hogy két egészséges felnőtt állat egymástól kis távolságra fekszik holtan. Harcra, verekedésre utaló jelek nem voltak. A farkas falkában a belső viták nem járnak halálos következménnyel, főleg nem ilyen körülmények között élő, „szocializált” farkasok között. Ezek az állatok ismerték az embereket, bizalommal voltak feléjük, megszokták az emberek jelenlétét.
A farkasok szelídségéről látható anyag az alábbi kisfilmen:


Természetesen szigorú belső szabályok közt élnek a farkasok, de az nem képzelhető el, hogy két felnőtt hím állat egymástól nem messze kimúlna.
Ráadásul most van az utódnevelési időszak (vannak kéthetes kisfarkasok is) ilyenkor inkább összefogás figyelhető meg, nem pedig harc.
A tragédia következtében felborult a falka sorrendje, az állatok összezavarodtak.

A farkasok kilövése miatt árván maradt két 2 hetes kölyök, akiknek természetes környezetükben 7-9 hetes korukig szopniuk kellene, így őket most Szilágyi István és a Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársai gondozzák."

A farkasokról információ ITT található.

A farkasokat nevelők feljelentést tettek, a két tetemet pedig boncolásra vitték a Szent István Állatorvosi Egyetemre.

Az már most is tudható, hogy az állatok életét fegyverrel oltották ki, kis kaliberű, átalakított, minden valószínűség szerint hangtompítós lőfegyverrel.

"Ez utóbbit azért vélelmezzük, mert fényes nappal az állatok körül a gondozók rendszeresen sétálnak, felügyelik őket, egy normál lőfegyver hangja feltűnő lett volna.

Mi, a farkasok életét, nevelését segítők, Kuli Bálint a medveotthon igazgatója és Szilágyi István Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora - most kizárólag magánszemélyként - saját pénzünkből összesen 200 ezer forintot ajánlunk fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást vagy „feldobja” az elkövetőt" - olvasható a közleményben.

Állatszerető, állatvédő emberként én is remélem, hogy kiderül a tettes (ek) személye, és azt is remélem, hogy a vadásztársadalom elzárkózik az esettől!!!

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Állatotthon épül Debrecenben

Játssz velem gyönyörű macskás ékszerekért és tárgyakért! Részletek itt: http://macskastargyak.postr.hu/nyeremenyjatek

120 kutya és 20 macska befogadására alkalmas, modern, EU-konform állatotthon nyílik nemsokára Debrecenben, mely nemcsak a gazdátlan négylábúaknak nyújt majd menedéket, de formálni kívánja a gyermekek állattartással kapcsolatos szemléletét is- írta a Hajdú-Bihari Naplóra hivatkozva a Független Hírügynökség.

Tartok tőle, hogy ennél jóval több gazdátlan állat van a cívisvárosban - de már az is szép, hogy egyáltalán lesz egy modern, kényelmes menhely a számukra.

Az építkezés már júniusban elkezdődik, és 1 év alatt felépül a menhely 2 hektárnyi területen, a Mészáros Gergely kertben.

A kezdeményezés számos ismert közéleti személyiséget állított maga mellé.

A Kutyaház Egyesület (KE) és az "Együtt az állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület (EÁKHE) közös projektje 35,7 millió forintot nyert az Észak-alföld Operatív Program pályázatán.

A mintegy 40 millió forint értékű pályázathoz szükséges önrészt a két egyesület biztosítja, és az állatotthont is közösen működtetik majd. Az EÁKHE jelenleg működő, szintén zsúfolt menhelyét az adók 1 százalékából tartják fenn, három alkalmazottal és sok önkéntes segítővel.

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Kiskutyákat hajítottak ki a furgonból - megvan az elkövető

Bár macskás blogot vezetek, de azt már megszokhattátok, hogy állatvédelemmel is foglalkozom.

Játssz velem gyönyörű macskás ékszerekért és tárgyakért! Részletek itt: http://macskastargyak.postr.hu/nyeremenyjatek

Érdekes, hogy autós magazinban olvasom ezt az anyagot, de nagyon szimpatikus, hogy ők is fogélalkoznak egy ilyen hírrel - nemcsak azzal, hogy melyik autó miért jó :)

Szóval a történet szomorú, mert 2 kiskutya elpuszult - mégis van egy kis pozitív végkicsengése, mivel elfogták az elkövetőt.

Akkor a hír:

Állatkínzással gyanúsítják azt a furgonost, aki kidobott járművéből négy kölyökkutyát Bóly belterületén. Az állatokat valaki befogadta, de kettő közülük elpusztult - olvasható az automenedzser.hu-n.

Csütörtökön délután hajította ki furgonjából egy ember a négy állatot a Baranya megyei kisvárosban. A négy kiskutyát egy ember befogadta, de kettő állat olyan szörnyű állapotban volt, hogy másnapra elpusztultak. A rendőrség szemtanúk segítségével azonosította a furgont, majd vezetőjét is.

Az állatokat kidobó furgonost gyanúsítottként hallgatták ki, ellene állatkínzás miatt indult eljárás.

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Elaltatják őket, ha nem kellenek senkinek?

Elaltatásra váró macskákat kellene menteni - a vaterára/teszveszre tette ki a "felhívást" a gazdi:

http://www.vatera.hu/item/view/?cod=1447415016

Azt írja:

"A fekete-fehér kasztrált fiú cica, másfél éves, nem jelöl, szobatiszta. A cirmos 5 hónapos, kislány, szobatiszta!

Szeretnek bújni, kutya mellett nevelkedtek!

MINDENT megesznek, nem válogatósak!

Két héten belül altatás vár rájuk, ha nem találok időben nekik gazdit!

Alomtálca (fedett, zárt), és hordozó nagyon olcsón ha szükséges!

III.kerben, a rendelőintézetnél vagy Flórián térnél, vagy Árpád-hídnál lehet átvenni!"

Ha valakinek van rá módja, akkor segítsen!

1 Tovább

Mit csinál az Állatvédőrség?

A megkínzott állatokat elkobozzák, ugye?

Bemennek a magánházakba, elviszik a megkínzott kutyát, macskát, lovat, és „leszedik a keresztvizet” a gazdáról? Úgy, mint azt az Animal Planeten lehet látni, az amerikai állatrendőrökről szóló filmekben? A magyar állatvédőrség még csak most alakult meg, de már óriási támogatás áll mögötte: az állatszerető társadalom és a rendőrség támogatása.

Fognak megkínzott, éheztetett, rosszul tartott állatokat elkobozni? Igen! És be fognak jutni rendőri kísérettel magánterületre, házakba, istállókba, ólakba is, benézhetnek majd pincékbe, padlásokba és etetőtálakba...

A folytatásért kattints ide!

1 Tovább
«
123

Macskás tárgyak

blogavatar

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam? :)

Utolsó kommentek