Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor egy macska kapusnak áll!

november 26.

Kutyabácsi szerint elmehetnék magasugrónak vagy kapusnak egy kézilabdacsapatba! Ha dobálja a csörgős-zörgős labdámat, akkor képes vagyok olyan magasra felugrani, mint amilyen 6 macska egymás hátára állva.

Persze ez csak képletes, mert a macskák nem szoktak egymás hátára állni. Ugye.

A FOTÓÉRT KÖSZÖNET RAFFAI ZSÓFIÁNAK! :)

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása 

0 Tovább

Tiffany macska

Vagy ha nem Tiffany-technika, akkor ólomüveg, vagy ilyesmi.

Szentedrén pár éve még volt egy olyan, hogy "Cicc-galéria". Olyan képzőművészek alkotásai voltak ott,a kik lelkesedtek a macskákért - ezért megformázták őket az öröklétnek.

Bakos Ildikó, Bán Mariann, Heinzelmann Emma, Jahoda Maja, Koleszár Erzsébet, Ligeti Erika, Sárváry Katalin, Szilágyi Júlia és Szyksznian Wanda alkotásait lehetett megnézni és megvenni - nagyon sajnálom, hogy végül megszűnt ez a hely!

Ahogy a Magyar Nemzetben írták róluk:

"A műfaji határok puha és könnyed átugrálhatósága bizonyítékaként. A résztvevők valamennyien nagy szakértői a kérdés számos oldalának, amennyiben a textil keménységével, a kerámia puhaságával, a bronz és a kő melegével, a tér bővítésével, illetve a vonalasság grafikai kerülgetésével, az invenciózus kolorisztika invokációjával képesek meggyőzően érvelni. Karinthy Frigyes követőiként sem a humorban, sem a „macskológiában” nem ismernek tréfát..."

Szóval ez a darab a galériából van :)

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját és egy kopasz macska naplóját látod! Minden nap egy naplórészletet és egy macskás tárgyat osztok meg Veled.

Macskás használati tárgy: 84

Macskás játék/plüssállat: 16

Macskás lakberendezési tárgy: 92

Macskás könyv: 4

Macskás ruha: 33

Macskás ékszer: 26

Összesen: 255 macskás darabról számoltam be eddig - ez úgy a negyede a gyűjteményemnek.

Megnéznéd a többi tárgyam? Katt ide :)

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása 

1 Tovább

Macska van a Szent Péter Bazilikában?!

Persze nem élő (legalábbis ilyenről nem szólnak a híradások), hanem macskaábrázolás.

A hvg.hu híre szerint "a székesegyház külső és belső díszítésein állatok után kutató Barbagallo azonban csak egyetlen egy macskát talált, méghozzá a bazilika szent kapuján, amelyet a 25 évenként ismétlődő jubileumi évben nyitnak meg a zarándokok előtt. A bronzkapun látható Angyali üdvözlet jelenetén leselkedik a macska.

„Ritkán ábrázolják, mivel egyszerre képviseli a gonoszt és a jót is” - olvasható a Gli animali nell’arte religiosa. La basilica di San Pietro in Vaticano (Az állatok az egyházi művészetben: a Vatikáni Szent Péter bazilika) című könyvben."

Jó lenne egy képet is látni róla!

Egyébként a könyv összesen 64 állatfajtáról számol be, melyek valamilyen módon megjelennek a bazilika díszítőelemei között.

1 Tovább

Macskamúzeum? Gyönyörű műalkotások macskaimádóknak!

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez kattints ide :)

Amszterdam nem csupán a csatornák városa, ezentúl számomra Az A Város, Ahol Macskamúzeum Is Van. Így, csupa nagy kezdőbetűvel.

 

Mert az rendben, hogy szinte minden városban van egy-egy bolt, amely tulajdonosa rajong a macskákért, ezért az átlagnál több macskás holmit tart, na de hogy valaki pénzt, időt és energiát nem kímélve több ezer macskás műtárgyat gyűjtsön össze a világból?

Hát igen, van ilyen: ez a Cat Cabinet, ami a Herengracht 497. szám alatt található, az egyik legszebb amszterdami csatorna partján, a híres „Arany Kanyarban”.

A kétszintes épület könnyen megtalálható, és belépve a macskások lelke felvidul, arcukra kiül a béke és az elragadtatás. Merthogy itt minden Róluk szól, Őtappancsosságukról.

A Cat Cabinetet 1985-ben John Pierpont Morgan vörös kandúr emlékére alapították, aki Bob Meijernek, a múzeum alapítójának volt az életre szóló társa és örök barátja. Jelenleg két élő cica őrzi a tárlatot, egy trikolor és egy szürke cirmos. Ők leereszkedően fogadják a soknyelvű, idegenszagú simogatást és természetesnek tartják, hogy képmásukkal díszített palotában élhetik az életüket.

 

Jelenleg a múzeumunk a következő alkotóktól tartalmaz műalkotásokat: Picasso, Sal Meijer, Tarkhof, Foujita, Willette, Ronner-Knip, Karel Appel, Fini, Rembrandt, Kuniyoshi és Steinlein.

Festmények, rajzok, nyomtatványok, szobrok, kisplasztikák, domborművek, plakátok, képeslapok találhatók, amelyek képet adnak a macska művészetben elfoglalt helyéről, és ezzel együtt megmutatják azt is, hogy a macska milyen helyet foglalt el a társadalomban az idők folyamán.

Nézzék csak a képeket! Ezek a művészek szerették a bársonytalpúakat, tisztelték és csodálták őket, ismerték mozdulataikat, természetüket.

A kiállítás folyamatosan bővül: a gyűjtő a világ minden tájáról keresi a múzeumába az újabb darabokat – akár megvásárlásra akár kölcsönbe.

A bejáratnál szép albumokat, képeslapokat és plakátokat lehet vásárolni emlékül – minden macskaimádónak ajánlom, hogy nézzen be oda, ha Amszterdamban jár!

A múzeum (nem túl látványos) honlapja itt található: www.kattenkabinet.nl

 

A cikk olvasható a MacskaMánia Magazinban is.

0 Tovább

Macskás tárgyak

blogavatar

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam? :)

Utolsó kommentek