Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fonendoszkóppal macskát hallgatni

június 2.

Hogy ezeknek mi jut eszébe? Szereztek olyan nyakbalógót, mint amilyen a macskaorvosnak van. Egész este azzal szórakoztak, hogy hallgatóztak és vigyorogtak. Nagyon tetszett nekik, amikor doromboltam. Meg amikor éhes voltam és morgott a hasam.

1 Tovább

Macskaszag

június 1.

A Macskamami már hosszú ideje azt csinálja, hogy reggel tapadós ruhát vesz magára és elmegy.

Mikor hazajön, akkor fáradt, de jó kis macskaszaga van. Ezt ő úgy nevezi: edzésen volt. Sajnos ő  nem szereti magán ezt a szagot, hiába terelem el a figyelmét, akkor is bemászik a nagy fehér tálba, és vizet enged magára.

Aztán felöltözik, pakol magának eledelt és dolgozni megy. Mint ma is. Ilyenkor mindig későn jön haza.

1 Tovább

Előítéletes gazdik

május 31.

Furcsa előítéleteik vannak: úgy jöttek haza, hogy „na, ma mit tettél tönkre?” Azt hiszem, bevált a tervem, mert mikor látták, hogy minden megvan, megdicsértek és nagyon örültek, hogy ilyen jó cica vagyok.

1 Tovább

Összetörtem, mégsem kaptam ki

május 30.

Csak a nevelés kedvéért – na meg mert egy szemtelen bogár pont ott körözött – ma levertem a kislámpát az asztalról. Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha hazajönnek.

A Macskamami jött haza hamarabb. Látni kellett volna az arcát, mikor meglátta a darabokat! Azt hiszem, ők is beszélnek a szemükkel és a pofácskájukkal.

Valahonnan azt olvasták, hogy nekünk rövid az emlékezetünk, így nem tudunk kapcsolatot teremteni a régebben elkövetett dolgaink és a büntetés között. Így ugyan hangosan szidott a Mami, de nem kaptam a fenekemre. Mire Kutyabácsi hazajött, már eltakarította a cserepeket. Mindketten nagyon dühösek voltak.

Most legalább megtanulják értékelni, hogy máskor milyen jó vagyok.

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Még nem is fújtam!

május 29.

Jut eszembe: mióta náluk lakom, nem is fújtam rájuk. Azt hiszem, túl jó vagyok.  

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Macskanyelvtan!

május 28.

Napok óta dolgozom a macskanyelv leírásán.

Azt hiszem, alapvetően többféle formáját kell megkülönböztetni a nyelvünknek. Míg az emberek leginkább szavakat használnak, mi sokkal kifinomultabban társalgunk. Azt hiszik az emberek, hogy mi csak nyávogunk. Ez nagyon nagy tévedés.

A nyávogáson kívül murrogunk, kaffogunk, nyavvintunk, bömbölünk, vernyogunk, ordítunk, nyafogunk, fújunk, morgunk, prüszkölünk, dorombolunk. Hogy csak egy párat említsek.

Azoknak, akik közel állnak hozzánk és valamelyest kapiskálják a nyelvünket, leginkább murrogunk.

A másik eszköz, hogy kifejezhessük magunkat, az a testrészeink mozgatása. A farkunkkal, a fülünkkel, a szemünkkel, a hátunkkal sok mindent el tudunk mondani. Ezek együtt jelentik a nyelvet. Azt hiszem, ezek ismeretében újra megpróbálhatom tanítani a gazdáimat. Egyébként mióta idekerültem, sokat fejlődtek. Ha enni kérek, azt már megértik. Általában kitalálják azt is, ha játszani akarok. De az olyan bonyolultabb dolgokat, mint hogy: „Nyissátok ki a szekrényt, be akarok menni!”, még nem fogják fel.

Sajnos az állatorvosok is teljesen tudatlanok, pedig ha valaki ilyen szakmát művel, illene megtanulni a nyelvünkön. Mégis: hiába tiltakoztam, hogy ne szúrjon meg, megtette.

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Feleslegesen strapálom magam

május 27.

Minden úgy volt, ahogy máskor is.

Nagyi jött, enni adott, játszott velem, elment. Egy kicsit nyávogtam utána, de hamar abbahagytam, mert a kutya sem figyelt rám. Mármint a plüsskutya sem.

Este megjöttek a gazdiék és hoztak friss cicaüzenetet. Az állt benne, hogy feleslegesen strapálom magam: őt már nem érdeklik a kandúrok. Hát, nincs szerencsém.

1 Tovább

Elviszik a szagom

május 26.

Már meg sem lepődöm, hogy megint itthon hagynak. Fogadok, hogy legalább két zacskóseledel elfogy, mire visszajönnek. A nagy táskát mindenesetre, amibe pakoltak, jó erősen megjelöltem a pofácskámmal és a talpacskámmal is.

Ha ahhoz a jó szagú cicalányhoz mennek, elviszik az üdvözletem.

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Sok egér = boldogság?

Május 25. 

Na, ma meg nagyon sok egeret foghatott Macskamami, mert nagyon boldogan jön haza.

Ilyenkor mindent szabad: még azért sem haragszik, ha mindenáron be akarok bújni a blúza alá.

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Hiába dolgozunk?

május 24.

Néha nagyon sajnálom Macskamamit.

Ma hazajött és panaszkodott, hogy egész nap hiába dolgozott. Futkosott egész nap, forgatott – hogy mit, azt soha nem mondja, de úgy képzelem, hogy nagy kerekeket hajkurászik – írt, vágott, és semmi nem ment le.

Ez valami olyasmi lehet, mint amikor egy macska sokáig kergeti az egeret, az végül mégis meglóg, és a macs hoppon marad.  

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

1 Tovább

Macskás tárgyak

blogavatar

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam? :)

Utolsó kommentek