Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A gazdi születésnapja

június 12.

Készül valami! Macskamami nagyon izgatott. Ezt csak egy macska veszi észre, mert egyébként éppúgy heverészik az ágyban, mint máskor. Reggeli után elmentek vásárolni, de haza már csak a Mami jött. Eszeveszett rohangálásba kezdett. Úgy viselkedett, mint én szoktam. Fel-alá rohangált a lakásban, kezébe vett valamit aztán elhajította. Hozott rengeteg zöld dolgot, amit ők megfőznek és megsütnek. Én csak a répát ismerem közülük, mert az van a tasakos husimban. Egész ehető.

A zöld dolgokat addig rakosgatta, csavargatta, míg egy olyan csokor nem lett, mint amilyet virágokból szoktak csinálni. De ami a legmeghökkentőbb és teljesen felháborított, hogy a csokorba kötött sajtot meg sonkát meg májast! Illatozott az egész asztal! És én ebből semmit nem kaptam.

Aztán kutyulni és sütni kezdett. Amikor befejezte, édes krémmel töltött torta volt az asztalon. Én persze sürögtem-forogtam, mindent megkóstoltam. Azt a husikát is, amit a sütőbe rakott. Aztán gyorsan lelocsolta magát vízzel a nagy fehér tálban és hosszú ruhát vett fel. Olyat, aminek az aljával jól lehet játszani, mert alábújok, és onnan támadok.

Ahogy elkészült, csöngettek és megjött Nagyirabszolga és a hozzá tartozó férfi, akit a múltkor annyira megszelídítettem.

Olyan csendben ültek, hogy a légy zümmögését is hallani lehetett. Volna. De nem volt. Mert megettem. Nemsokára megjött Kutyabácsi is, és annyira meglepődött a váratlan vendégségen, hogy alig jutott szóhoz. Egyfolytában azt ismételgette, hogy "Nahát, de örülök, hogy itt vagytok!, meg Macskamaminak azt hogy: "Köszönöm, hogy elhívtad a szüleimet is!"

Szóval egész este ettek, meg ittak, beszélgettek, majdnem elfeledkeztek a vacsorámról, bár a tepsiből én is kaptam néhány falatot.

Aztán Macskamami betolta a tortát és azon világított az, hogy 33. Azt hiszem, ennyi idős lehet Kutyabácsi emberül. Az macskának 5 éves lehet. Szép este volt, mindenki simogatott, finomakat ettem, és alig várom, hogy újra legyen ilyen 33 éves nap.

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Éjszakai ramazuri

június 11.

Ma a virágkóstolgatás közben leborítottam a vázát. Kutyabácsi késő éjszaka a vizet törölgette.

Azt mondta, rossz vagyok, pedig mintha azt hallottam volna valahol, hogy aki a virágot szereti, rossz macska nem lehet. Vagy rosszul hallottam volna?

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Jég Rém halál

Június 10. 

Amikor reggel Mami kinyitotta a konyhaajtót, szokás szerint berohantam. Éreztem, hogy a hidegszekrény felől finom tejszínes illat jön és valóban: a padlón jó nagy tócsa volt a tegnapi tüzes-tejszínes-krémes valamiből.

Még mielőtt sikerült volna beletapicskolnom és belenyalakodnom, Macskamami kizavart. Sopánkodott, hogy oda lett a Jég Rém torta.

Nem tudom, miért tart rémeket a hideg szekrényben, de ha megtámadja a családomat, majd velem gyűlik meg a baja! Utána is nézek a Számító Gépen!

  

Dátum:

2001. június 10. vasárnap 20:46

Címzett:

farao@levele.com

Feladó:

kutya

Tárgy:

rosszalkodás

Kedves Fáraó!

 

Először is, rossz vagy mostanában! Rászoktál az éjszakai életre.

Lumpolsz? Ez nem helyes! Éjjel aludni kell, nappal pedig jól kell viselkedni!

 

Nagyon jó volt ma este a játék a szőrös, zörgő golyóval. Nagyon ügyes vagy!!!

 

Vakk:

Kutya

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Meg ne egyék a konzervemet!

únius 9.

Kutyabácsi napközben mindent felforgatott. Kipakolta a szobát, mindent játékomat eltüntette és bekapcsolta azt a masinát, ami beszívja a farkam, ha nem vigyázok. De én vigyázok, és óvatosan szoktam vele játszani. Kutyabácsi tologatja a szívókáját, én meg átugrálom. Azt mondják, könnyű egy macska után takarítani, ha nincs bundája, és nem borítja be az egész lakást a macskaszőr. Ilyenkor büszke vagyok magamra.

Végre hazajött Macskamami is, aki elég kétségbeesetten szaladgált a konyhában. Azt mondta, nem lesz kész a vacsora, mire megjönnek a vendégek. Nem tudom, minek kell ekkora felhajtást csinálni: ki kell bontani néhány zacskós husit és egy tálkában friss vizet adni nekik. Ez nem olyan bonyolult. Bár arról szó sem lehet, hogy az én vacsorámra pályázzanak, a konyhában mindig szemmel tartom a szatyrot, ahol a Whiskasomat tartják.

Megjöttek a vendégek, mindegyiket ismertem. Mindenkitől kaptam puszit, de attól a lánytól, akinek valamilyen furcsa, fűszagú állata van, egy egész nagy konzervet is! Megjegyeztem, hova rakta a gazdi, mert ha nem figyelek oda, biztosan megeszik előlem.

Vacsora után Macskamami tüzet hozott a szobába, egy tejszínes valami tetején nagy tűz volt. Kutyabácsi oltotta el, ráfújt. Megkóstoltam a tejszínes valamit, nagyon hideg volt, de jó ízű.

Mikor a vendégek elmentek, a maradékát berakták a hideg szekrénybe. Pedig én is elnyalogattam volna! Mondom én, hogy irigyek!

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Soha ne bízz az emberben!

június 8.

Soha ne bízz az emberben! A múltkor azt mondták, egy darabig nem kapok szurit, erre most megint voltunk a doktor praxlijában és újra oltást kaptam.

Ráadásul, megvizsgálták a bőrömet valamivel, ami nagyon közelre hozta a dolgokat. Mert a gazdáim találtak rajtam három foltot.

Nem tudom, mit vannak ettől úgy oda, rajtuk nem három van, hanem rengeteg. Anyajegynek hívják, de én csak belépőjegyet ismerek, azt olyankor fizetik, ha bemennek valahová. Például macskakiállításra.

Az oltás tulajdonképpen nem fáj, de nem szeretem ezt az egész hercehurcát.

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Muszáj megkóstolnom a virágot!

június 7.

Már nem először hoz haza a Kutyabácsi olyan illatos virágot, amit aztán az asztalra tesznek. Persze nekem muszáj megkóstolnom, milyen az íze. Kár, hogy ennek ők egyáltalán nem örülnek. Igaz, néha annyira megcsócsálom a leveleket és szirmokat, hogy nem nagyon marad belőlük.

De ha egyszer annyira ingerlik az orrom!

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

1 Tovább

Én is szeretnék kiállításra menni

június 6.

Kutyabácsi mostanában elég feldúlt.

Egyfolytában panaszkodik, hogy a mai fiatalok nem tudnak semmit. Ott, ahol ő Nyelv Ész, ott a kisembereknek néha meg kell mutatniuk, hogy mit tanultak. Ilyenkor vagy írnak egy olyan dolgozatot, mint amilyet a Macskamami is írt télen annak a Réz András nevűnek, vagy kikérdezik őket.

Ha kikérdezik, akkor Kutyabácsi nagy gonddal öltözködik reggel. Azt mondja, a vizsgára illik zakót és nyakkendőt venni. Az a nyakbavalója nagyon jó! Egy olyan lógó valami, és ha fölém hajol, akkor ez a nyakkendő lengedez. Ilyenkor nekem muszáj megfognom és megharapnom.

A Kutyabácsi viszont irigy, mindig kirángatja a számból.

Szóval, a vizsga olyan, mint egy macskakiállítás. Bár én még nem voltam olyanon, de a papám már igen, és olvastam is róla.

Ott az ember, akarom mondani a macska a legjobb formáját kell, hogy hozza, és emberek pontozzák a macskát. Ha sok pontot kap, akkor megdicsérik, ha keveset, akkor jobb, ha a macska eldugja az orrát a mancsai közé, és észrevétlen marad.

Nagyon szeretnék már kiállításra menni!

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

 

0 Tovább

Nem reménytelen eset

június 5.

Valahogyan csak a tudtára kellene adnom, hogy én írtam neki tegnap!

Jó lenne, ha értékelnék, milyen okos és modern macska vagyok. Bár, szerintem annyira nem buta, hogy rá ne jöjjön.

Egyébként szerintem az ember nem reménytelen eset, határozottan idomítható és fejlődőképes. Nem?

1 Tovább

Szfinx vagy sphynx?

június 4.

Úgy döntöttem, tanácsot kérek Kutyabácsitól, mert ő Nyelv Ész. Írtam neki.

Kedves NyelvÉsz e mber!

Azt, hogy sphynx azt le lehet írni magyarosan is? (szfinx)

Üdv:

Fáraó

----

Kedves Fáraó!

Sokatmondó neve van :-) Foglalkoztat az internetes névadás is. Miért választotta magának ezt a nevet?

A szfinx esetében tegyünk különbséget! A szigorú szaknyelvi környezetben (pl. egyiptológia) használhatjuk a tudományos szokásnak megfelelő változatot. Azt nem tudom, hogy az egyiptológiában hogy szokás, feltételezhetően az idegenes sphynx alak lehet gyakoribb. Felhívom a figyelmet, hogy a sphynx egy rendkívül ritka macskafajta neve is. Különleges külsejű, nemes tartású, keleties formájú, szőrtelen, illetve nagyon minimális szőrtakaróval rendelkezik. Éppen a különleges testtartásáról kapta az egyiptomi istenség elnevezését.

Általános értelemben,- pl. turista utaknál a szoborról - nyugodtan írjunk így: szfinx.

Örülök, hogy segíthettem.


1 Tovább

Allergiamentes macska - allergiamentes ember

június 3.

Ma érdekes dolgot olvastam.

Azt írták, hogy amerikai kutatók olyan genetikailag – ezt meg kellett néznem a szótárban – módosított macskafaj létrehozásán dolgoznak, amelyet allergiások is tarthatnak.

Az egyik egyetem kutatója Dr. Csiangcöng Jang – majdnem olyan jó a neve, mint az enyém, tényleg, itt az ideje, hogy leírjam a teljes nevem: Bogey Man Red Devil – egy magáncég megbízásából próbálja hatástalanítani a macskákban azt a gént, amely az allergiát okozó protein – ezt is megnéztem – termelésért felelős.

Vajon kitalálják az allergén-mentes embereket is? Ugyanis sok macska azért nem tud gazdát tartani, mert allergiás rá!  

1 Tovább

Macskás tárgyak

blogavatar

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam? :)

Utolsó kommentek