Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tigris karácsonyra - fogadj örökbe Te is!

Nem először indít virtuális örökbefogadási akciót a WWF - most karácsonyra például tigrist lehet örökbe fogadni.

A cél, hogy 2022-re megduplázzák a tigrispopulációt: jelenleg 3200 példány él a földön belőlük szabadon.

Minden támogató, aki úgy dönt, hogy részt vesz a tigrisvédelmi programban, regisztrál és adományát eljuttatja a WWF-hez, kap egy örökbefogadói csomagot.

A WWF az alábbi kérdésekkel/válaszokkal buzdít arra, hogyrendhagyó karácsonyi ajándékot válassz:

  1. Miért fogadjak örökbe?
    Az elmúlt 10 évben a vadon élő tigrisek száma megfeleződött. Tudósok szerint a szabadon élő nagymacskák helyzete annyira rossz, hogy ha nem változtatunk rajta közösen, akkor 2022-re a tigrisek kihalnak. Szomorú tény, de sajnos meg van rá az esély, hogy örökre eltűnik a Föld színéről ez a csodálatos faj.
  2. Mennyibe kerül az örökbefogadás?
    Az örökbefogadás értéke 10.000 Forint, amely adománynak minősül.
  3. Mi történik az adománnyal?
    A támogatási összeget a WWF Tigrisvédelmi programjára fordítjuk. Adományával hozzájárul egy ritka nagymacska-faj megőrzéséhez.
  4. Hogyan fizethetem ki a támogatási összeget?
    A támogatási összeg kifizetésének három módja van:
    - bankkártyás online fizetéssel a honlapunkon keresztül (OTP által garantált felület, csak dombornyomott kártyával lehet használni),
    - postai utánvéttel, az adományt a csomag kézhezvételekor a szállítónak kell kifizetni.
    - személyes fizetéssel irodánkban.
  5. Mit tartalmaz a nevelőszülői csomag?
    Minden nevelőszülő egy élethű plüss tigrist és egy névre szóló oklevelet kap ajándékba, valamint egy éven keresztül jár neki a nyomtatott WWF Magazin (3 szám).
  6. Hogyan kapom meg a csomagot?
    A csomagokat a GLS juttatja el Önhöz. Arra is van lehetőség, hogy személyesen eljöjjön irodánkba (1141 Budapest, Álmos vezér útja 69/a) és itt vegye át csomagját.
  7. Lehet örökbefogadást ajándékba is adni?
    Természetesen, az örökbefogadás különleges és egyedi ajándék. Nemcsak a megajándékozottnak szerez vele örömet, hanem egy kihalófélben lévő faj megmentéséhez is hozzájárul. Kérjük, ebben az esetben töltse ki a Megajándékozott neve rovatot a jelentkezési lapon - ez a névre szóló oklevél miatt fontos.
  8. Kerülhet fiktív név is az oklevélre?
    Természetesen, az oklevélre kerülhet akár becenév, cégnév, egyesület neve, stb. is
Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

Támogasd te is a tigrisek megmentését!

Körülbelül 1000 darabos gyűjteményemből eddig ennyiről posztoltam ki:


Macskás lakberendezési tárgy: 27

Macskás használati tárgy: 42

Macskás ékszer: 16

Macskás ruha: 16

Macskás játék/plüssállat: 9

Macskás könyv: 2

Összesen: 112 darabról számoltam be eddig.

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez kattints ide :)

1 Tovább

Borzasztó! Valódi szőrből készült játékmacskákat árulnak!

A múltkor a Fehérkereszt Állatvédő Liga emelte fel a szavát a szőrmeipar ellen, mivel rengeteg házimacska és kutya esik áldozatuául a mészárlásnak.

Sajnos jelenleg is találok a két nagy magyar aukciós portálon vélhetőleg valódi állatszőrrel (és nem nyúlbundával) borított "gyerekjátékokat", illetve dísztárgyakat!

Íme:

Ez is valódi szőrnek tűnik:

Ez pedig tuti, hogy bunda, leginkább macskabunda:

Jó lenne, ha minél többen tudnák, hogy a kabátok, kapucnik szegélyén, a csizmák díszítésén gyakran valódi kutyák és macskák szőrméje van!!!

Az erről szóló posztot itt találod:

http://macskastargyak.postr.hu/szormentes

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

Körülbelül 1000 darabos gyűjteményemből eddig ennyiről posztoltam ki:


Macskás lakberendezési tárgy: 26

Macskás használati tárgy: 40

Macskás ékszer: 16

Macskás ruha: 16

Macskás játék/plüssállat: 9

Macskás könyv: 2

Összesen: 109 darabról számoltam be eddig.

0 Tovább

Segíts macskát menteni!

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

Macskapcsolat blogjából, az Ő engedélyével idézem ezt a közszolgálati jellegű bejegyzést, és kérem, támogassátok az ügyet!

"Azt szokták mondani, hogy csak kérni kell, és megadatik. A napokban jutott tudomásomra, hogy amit szilveszterkor kívántam erre az évre, az talán megvalósul. Az elmúlt közel egy év alatt, amióta a Macskapcsolat blogol - sajnos - nagyon sok szomorú cicasorssal találkoztam, és mindez még inkább megerősítette azt a vágyam, hogy indokolt egy cicamentő.

Egy nagyon kedves társaság most elhatározta, hogy létrehoz egy csoportot, amely már eddig is tevékenykedő állatvédőkből, önkéntes állatbarátokból áll. Mindenféle javadalmazás nélkül szeretnék a szabad idejüket arra fordítani, hogy elesett, kidobott, sérült macskákat mentsenek, orvoshoz juttassanak, gazdát találjanak nekik.

Ehhez a tevékenységhez elengedhetetlen egy speciális jármű, aminek a megvásárlásához részben az állatbarátok segítségét kérik. A Macskapcsolat és más macskások (noemisszio.blog.hu, Felis Hungarica, Budapesti Állatmentők, Fiat Magyarország, Magyar Tetkós Állatmentők, Plasztika Center), illetve minden adakozni vágyó ember segítségével hamarosan elindulhat a Nagy Cicamentő Munka.

A részleteket a http://cicamento.blog.hu/2010/11/15/cicamento oldalon lehet megtudni."

Köszönöm Macskapcsolatnak, hogy idézhettem!

A körülbelül 1000 darabos macskástárgy-gyűjteményemből eddig ilyen tárgyakat vettem leltárba:

Macskás lakberendezési tárgy: 25

Macskás használati tárgy: 35

Macskás ékszer: 15

Macskás ruha: 16

Macskás játék/plüssállat: 8

Macskás könyv: 2

Összesen: 101 darabról számoltam be eddig.

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez kattints ide :)

0 Tovább

Ezt tudnod kell: Szőrmementes péntek van - védd az állatokat!

Csatlakozz a Szőrmementes péntekhez és tiltakozz az ellen, hogy (sokszor élve) kiforgatják az állatokat a bundájukból!

Olvasd el a közleményt, mert lehet, hogy tudtodon kívül Te is támogatod a szőrme-iparágat!

Fehérkereszt Állatvédő Liga az alábbi közleményt adta ki.

 

Sokkolhatnánk, de most inkább nem tesszük - megteszik helyettünk a képek és a videó. Inkább felhívjuk a figyelmet egy (Magyarországon új) kezdeményezésre: a Szőrmentes nap megtartására!

Szervezetünk csatlakozott a PETA világméretű kampányához, tekintve, hogy évek óta foglalkozunk az állatszaporítók és az állatfelvásárlók feltérképezésével és a gazdasági haszonállatok szállításának áldatlan, megalázó és ellenőrzés nélküli helyzetével.

Ezúton üdvözöljük a PETA kezdeményezését és bízunk benne, hogy minél szélesebb társadalmi rétegekhez eljut a szőrmementes nap üzenete.

 

A Szőrmentes péntek az állatokról szól - illetve az emberekről is, hiszen miattuk forgatják ki a bundájukból az állatokat. Állatokat - mondhatjátok - de nem az én kis kedvenceimet! Pedig lehet, hogy őket is! Nem csupán pletyka, valóban előfordul, hogy egy-egy szebb bundájú kutyát vagy macskát ellopnak, hogy bundájukból kabát készülhessen - mindjárt elmondjuk, hogyan.

Ez a nap (angolul Fur-Free Friday) arról szól, hogy a felhívjuk a vásárlók figyelmét: kegyetlen, véres cselekedetek kötődnek a szőrmekabátjukhoz, szőrmés csizmájukhoz, kapucnijukhoz.

 

A szőrme-iparág minden évben megöl 50 millió állatot. És nem csak megöl, de gyakran kegyetlenül, embertelenül végez velük, nem ritkán élve nyúzzák meg őket! Nézzük csak, mennyi kisállatot kell feláldozni egy-egy bunda kedvéért:

 

18 róka, 150 csincsilla, 50 nerc, 20 vidra, 40 oposszum, 12 kutya (!), 36 perzsabárány, 80 coboly, 8 fóka, 15 ocelot, 400 (!) mókus kell egy bundához!

 

Kérjük, hogy ezen a pénteken Te is lépj fel az állatokat a szőrméjükből kiforgatók ellen! Közösségi portálokon (pl. Facebook, iWiW, Twitter) terjeszd az információkat, hogy minél többen értesüljenek a Szőrmentes péntekről!

 

 

Egyébként emlékszel még arra, hogy mekkora botrány volt tavaly, amikor valaki az egyik aukciós portálra feltett egy valódi macskákból készült hosszú bundát? Azért a földig érő kabátért rengeteg macskát, rengeteg házikedvencet pusztítottak el, akit hiába várt vissza a gazdája.

 

És ha most azt gondolod, hogy Téged mindez nem érint, mert nincs bundád, nem tartasz kutyát, macskát (akit ellopnának a szőréért) akkor kapaszkodj meg: lehet, hogy mégis a támogatója vagy tudtodon kívül ennek a borzalomnak.

 

Becslések szerint Kínában évente kétmillió kutyát és macskát ölnek le, és a belőlük készült termékeket általában álnéven dobják az európai piacra.

Az alábbi álneveken szerepel gyakran a kutya- vagy macskabunda, ami például egy csizma vagy dzseki szegélye, bojtja, egy-egy táskán lévő kiegészítő, vagy kesztyű:

 

dogues du chine, gae wolf, sobaki, asian jackal, gou-pee vagy goupee, kou pi, gubi, china wolf, asian wolf, pemmern wolf, loup d'Asie, corsac fox, asiatic racoon dog, sakhon, nakhon. Macskák esetében a mountain cat, wild cat, katzenfelle, goyangi.

Magyarul ilyen neveket keressünk: gae-farkas, kínai farkas, ázsiai farkas, ázsiai sakál, pomerániai farkas, mongol kutyabunda, speciális bőr, báránybőr, hegyi kecske bőr.

 

Az állatokkal kegyetlenül végeznek: megfojtják (hurokkal vagy vízben), felkötik, felhasítják a hasukat késsel, elvéreztetik őket.

 

A kegyetlenkedésről készült híres videót például itt is megnézheted - ha bírod:

 

http://features.peta.org/ChineseFurFarms/index.asp

És azt is jó tudni, hogy egyes játékállatok (például kis kosárban alvó, vagy kölykét a szájában cipelő cica) valódi kutya- és macskaszőrből készültek, és most is kaphatóak boltokban vagy az interneten!

Magyarországon a kutya- és macskaexportot nem korlátozza semmilyen törvény, az állatok szabadon szállíthatók bármilyen országba, ha rendelkeznek az előírt kiviteli engedélyekkel és megfelelnek az egészségügyi előírásoknak.

 

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

Ha szeretnéd látni a gyűjteményem egy részét, kattints ide:

http://macskastargyak.postr.hu/

Lefelé görgetve ízelítőt kaphatsz a több ezer macskás tárgyból...

Számos tenyésztő küldi külföldre kutyáit vagy azok egy részét, sokan büszkék is arra, hogy az általuk tenyésztett vérvonalból más országba is kerül néhány példány.

Sőt ennél jóval baljóslatúbb az, hogy több száz kölyökfarm (a minél nagyobb szaporulat előállítására szakosodott, sok szukát „beállított” tenyészet) a felesleges kölyköket külföldön árusítja, vagy egyenesen e célból szaporít. Ezen állatok egy része szintén bundaként végzi, húsukat a távol-keleti országokban megeszik.

3 Tovább

Közszolgálati, állatvédelmi közlemény - frissítve!

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

Mivel nem csupán szeretem, de védem is az állatokat, most egy sokakat érintő hírről számolok be.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga (fennállása, tehát 1993 óta) rászorultsági alapon, folyamatosan támogatott minden hozzájuk forduló kutya/macskatartót, állatmenhelyeket az ivartalanítási költség átvállalásával.

Egy magánadománynak (hagyaték) köszönhetően 2010 novemberétől meghirdetik magánszemélyek részére az újabb ivartalanítási akciót, mely során az ivartalanítási költség felét fizetik ki a gazda helyett, az alapítvánnyal leszerződött állatorvosoknál.

Ha valaki szeretné igénybevenni a félárú ivartalanítást, akkor az ivartalaníts honlapon a kapcsolat menüpontban jelezze. Az alapítvány munkatársai válaszolnak, hogy hol van a legközelebbi, velük szerződött állatorvos - közölte érdeklődésemre Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

A felesleges túlszaporulat és a menhelyeken tapasztalható túlzsúfoltság egyik oka, az anyaállatok sorozatos, évi kétszeri ellése. Ezért van szükség az ivartalanításra.

Az alapítvány 2010 első félévében több hazai,  kiválóan működő menhelyet segített meg összesen 3 millió forint értékben (Miskolc, Tapolca, Sátoraljaújhely, Cegléd, Békéscsaba).

Szeretnék, ha más magánemberek (adománnyal, 1%-kal, hagyatékkal) is támogatnák a kampányt, melyet úgy tesznek átláthatóvá, hogy hetente frissített elszámolást közölnek minden érdeklődővel.

A beérkező támogatásokat egy elkülönített számlán áttekinthetően, mindenki számára hozzáférhetően tartják, melyet szintén a weblapon heti frissítéssel meg lehet majd nézni.

Jelen ivartalanítási kampány addig tart, amíg az elkülönített számlán van pénz.

Köszönet az ivartalanításokért, köszönet az adományokért! - olvasható a Fehérkereszt Állatvédő Liga felhívásában.

Bővebb információ: http://www.ivartalanits.hu/

Fehérkereszt

Plusz még egy videót mutatok, amelyből kiderül, hogy a Fehérkereszt a Veresegyházi Medvemenhelyen élő farkasok nevelését is támogatja.

HOLNAP HAJNALBAN BEMUTATOM A TÖBB SZÁZ DARABOS GYŰJTEMÉNYEM 50. DARABJÁT!

Ízelítő

AZ EDDIGI LELTÁR (az itt látható bizsuk NÉLKÜL)

 

Macskás lakberendezési tárgy: 15

Macskás használati tárgy: 17

Macskás ékszer: 8

Macskás ruha: 2

Macskás játék/plüssállat: 6

Macskás könyv: 1

 

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez, az eddig bemutatott tárgyakhoz kattints ide :)

3 Tovább
123
»

Macskás tárgyak

blogavatar

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam? :)

Utolsó kommentek