Minne cica emberré változik, és így keveredik különféle kalandokba - erről szól a könyv, amit vagy két éve olvastam, már nem sokra emlékszem belőle, úgyhogy álljon itt az ismertető:

"Ennek a regényének a főhőse Minne, egy fiatal macskalány, aki valamilyen vegyi anyag hatására emberré változott.

Megőrzött azonban némely macskaszerű - pontosabban: macskai - tulajdonságot, melyek megnehezítik beilleszkedését az emberek világába. Így például ha kutyát lát, azonnal felmászik egy közeli fára, ha egér, vagy aranyhal kerül az útjába, nyomban fel akarja falni, és a körmeit sem felejtette el használni. Az emberektől - különösen a tömegtől - rettenetesen fél, ezért aztán jobban szeret a napfényes körút helyett az éjszakai háztetőkön mászkálni, és itt eldiskurálgatni a többi macskával.

Ez a macskahírszolgálat azért is fontos, mert Tibbének, a Minnét befogadó fiatal és bátortalan újságírónak az állását mentik meg a villámgyors és naprakész információk, amelyeket a kotnyeles, mindent látó, mindenhová besurranó városi macskák szállítanak némi friss hering ellenében.

Egyszer azonban a város legtekintélyesebb polgárának, a dezodorgyárosnak a becstelensége jut Tibbe tudomására, és a botrányt kavaró hírt le is közli az újság. A hatalom és pénz küzdelme az igazsággal már-már reménytelennek látszik, amikor váratlan segítőtársként feltűnik egy egész macskakülönítmény."

 

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját és egy kopasz macska naplóját látod! Minden nap egy naplórészletet és egy macskás tárgyat osztok meg Veled.

Macskás használati tárgy: 92

Macskás játék/plüssállat: 16

Macskás lakberendezési tárgy: 107

Macskás könyv: 5

Macskás ruha: 34

Macskás ékszer: 29

Összesen: 283 macskás darabról számoltam be eddig - ez talán valamivel több mint a negyede a gyűjteményemnek.

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Megnéznéd a többi tárgyam? Katt ide :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása