augusztus 20.

Már rájöttem, hogy vannak olyan napok, amikor nemcsak a gazdáim, de mindenki megbolondul. Kutyabácsi soha nem szokta nézni a Villogó Dobozt reggeli után, de ma bekapcsolta. Ugyanaz a csinnadratta ment, mint régebben, amikor levelek nőttek a fákra. Ha jól emlékszem, azt tavasznak mondják.

Megnéztem a szótárban, jól tudtam. Tavasz.

Visszatérve a mai napra.

Kutyabácsi magamra hagyott, azt mondta, megy megnézni az ünnepséget. Ezt azért találtam furcsának, mert eddig mindig az ünnepség jött ide – például a 33. évességnél –, nem nekik kellett elmenni hozzá.

Egész nap csak mászkáltam a lakásban, néztem ki az ablakon. Aztán jött nagyirabszolga és adott vacsorát. Kicsit beszélgettem vele. Először azt hittem, érti is, amit mondok, de aztán rájöttem, hogy csak úgy csinál.

Mikor elment, megint magamra maradtam. Már sötét volt, amikor rettentő nagy durrogás lett kint, de nem esett a víz az égből.

Mivel itt bent sem esett az eső, engem különösebben nem zavart az egész. Az ágyunkon szundikáltam. Már jó ideje durrogott kint, mikor Macskamama berontott a lakásba és bekapcsolta a Villogó Dobozt. Meglepődtem, mert ott cikáztak azok a fények, amik az ablak előtt szoktak olyankor, mikor kint víz esik az égből és fúj a szél. Megnéztem Macskamami lábát, de nem volt vizes. Tehát továbbra sem esik a víz kint. Akkor meg mi ez a durrogás és a fény?

Nagy nehezen abbamaradt és nemsokára Kutyabácsi is hazajött.

Éjszaka, már mindenki aludt, mikor megéreztem: most fog esni a víz az égből. Gondoltam, most kivételesen előbb volt a durrogás és utána a víz. De nem. Most is durrogott, és most láttam a fényeket cikázni az ablakból. De nem néztem sokáig, mert a párnák közt sokkal kényelmesebb, mint az ablakban.  

Megnéznéd a többi bejegyzést? Katt ide :)

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása