Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borostaimádat

Furcsa szokásaik vannak a hímembereknek. Vegyük például Kutya bácsit, aki minden szempontból tipikus hím embernek minősül.

Azt csinálja, hogy amikor megnöveszti a szőrzetét az arcán, akkor összekeni magát habbal, majd egy fényes kaparóval lehuzigálja a habot az arcáról. Ez már önmagában is értelmetlen, mert minek keni magát össze, ha utána letakarítja. Biztosan ez is ezzel a kényszeres tisztálkodási mániájukkal függ össze.  

Jó, jó egy macska, akarom mondani egy ember legyen tiszta, aránylag, de minek ehhez habot meg kaparót használni?

Azonban ami a legfelháborítóbb: azzal a fényes kaparóval eltávolítja az arcáról azt a finom kis szúrós szőröcskéjét. Na nem azért, mintha irigyelném a szőrét, mert a kopasz szép, csak annyira jó hozzádörgölőzni a szúrós arcszőrzetéhez. És ezt az élvezetet is elveszi tőlem ilyenkor, tehát irigy.

Már értem, miért mondják olyan sokat az emberek, hogy "irigy kutya"!

Hű, ez egy régi kép, milyen fialalos volt a tokám! :) Na jó, a rabszoljáim is fiatalosabban néznek ki rajta, de azért - ha jól tudom - ők még most is fiatalok, én meg már öregszem...

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

0 Tovább

Imádom Kutya bácsit az állatkerti szagokkal!

Különösen akkor szeretem nagyon, amikor valahonnan hazaérkezik - mint például ma az Állatkertnek nevezett helyről. Amint belép a birodalmamba, rögtön érzem, ha érdekes szagokat gyűjtött. Ekkor „megnézem a térképet”, ahogy az emberek mondanák, ez nálunk, macskáknál azt jelenti, hogy alaposan megszaglászom a kezét, a nadrágját.

Ha elég ügyes vagyok, akkor felmászom a vállára is, és jól megjelölgetem, hogy jelezzem a többi macskának: ez az ember az én tulajdonom, ne merje rátenni a pracliját senki!

Az Állatkertből (ami furcsa, mert azt olvastam, hogy a kertben növényeket nevelgetnek, nem állatokat) nagyon sok ismeretlen állat szagát hozta haza, a kisbaba (aki már 7 éves lesz, csak valahogy rajta ragadt ez a név, mint kosz a kopasz pocikánkon erkélyezés után) szóval a Kisbaba valami Lemúrokat meg Szurikátákat, meg Földikutyákat emleghetett, hogy milyen bohókásak voltak, és hogy szívesen hozna haza belőlük párat. 

Erre én meg sértődtem, mert hogy képzelik mindezt??? A nyakunkra valami makogó, ugráló, sivítozó, füttyögő társaságot? Ráadásul úgy, hogy a nappalit borítanák be homokkal, hogy tudjanak benne alagutat ásni, meg viháncolni?

Szerencsére kiderült, hogy ez mind csak amolyan ábrándozás - amiről valamiért az jut eszembe, hogy az élet megrontója. Vajon miért ez jutott az eszembe?

Tudja valaki?

***

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása

0 Tovább

Tehéncsordával nem utazhatunk külföldre...

...nyaralni, persze nem is akarnánk :)

Ám az előfordulhat, hogy kutyánkat, vagy pláne macskánkat magunkkal vinnénk. Érdemes tudni, mire kell fogyelni ilyen esetben! A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint legfeljebb öt kedvtelésből tartott állat vihető külföldi utazásra.

"Számos dologra érdemes figyelniük azoknak, akik állatokat is szeretnének magukkal vinni külföldi nyaralásukra. Az Európai Unió minden tagállamára érvényes, hogy legfeljebb öt házi kedvenc szállítása minősül nem kereskedelmi célúnak, és a tulajdonosnak vagy egy általa megbízott személynek ott kell lennie az állattal. A kutyáknak, macskáknak és vadászgörényeknek egyedi jelölést, az esetek többségében microchip-et kell viselniük.

Ezeken kívül érvényes veszettség oltással is kell rendelkezniük az állatoknak, és EU jogszabály szerinti útlevelet kell kiváltani, ha az Unión belül utaznak. Harmadik országból történő behozatalhoz megfelelő adattartalmú állategészségügyi bizonyítványt kell mellékelni. Bizonyos EU tagállamok, például Anglia, Írország és Svédország mentes a veszettség betegségétől, ezért ezekben az országokban plusz feltétel, hogy vérvizsgálatot végezzenek a kutyáknál, macskáknál és vadászgörényeknél, és be kell tartani a várakozási időt, amely akár fél év is lehet.

Fontos tudnivaló, hogy  szomszédos unión kívüli országba kivitt állatoknál a visszahozatalhoz is szükséges a negatív veszettség vérvizsgálati eredmény. Ez vonatkozik Ukrajnára és Szerbiára, de nem érvényes az EU csatlakozás küszöbén álló Horvátországra.

A kedvtelésből tartott állatok kategóriájába tartoznak még a rágcsálók, kétéltűek és madarak is. Ha valaki ötnél több ilyen állatot kíván magával vinni, az már kereskedelmi célú utaztatásnak minősül, ehhez pedig érdemes kérni a területileg illetékes hatósági állatorvos közreműködését."

Bővebb tájékoztatásért katt ide.

(A képen Görögországban pihengető macska - szerintem ő helyi lakos volt :)))

0 Tovább

Husky kutyákat mészároltak le - tömegesen!

Bár ez egy macskás blog, de az állatvédelem számomra kiemelten fontos, nem tudok elmenni a hír mellett, amit most olvastam: száz husky kutya lemészárlása ügyében indítottak vizsgálatot a magyarok által egyébként irigyelt Kanadában.

Furcsa az ügy indítása, mert a mészárlás nem most volt - ám csak most derült rá fény.

A kutyákat azután végezték ki (majd mindjárt olvasható, hogy milyen kegyetlenül!), hogy véget ért a 2010-es vancouveri téli olimpia, és áprilisban már nem volt elég turista, aki miatt érdemes lett volna megtartani őket.

Ezek az állatok ugyans "élményutazásokon használt szánhúzó kutyák" voltak.

Az MTI híre szerint a utazásokat két turisztikai cég, az Outdoor Adventures és a Howling Dogs kínálta a Vancouverhez közeli síparadicsomban, Whistlerben.

A mészárlást egy vadászpuskával és egy késsel hajtották végre, két nap kellett a 100 állat kivégzéséhez.

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének, és egy macska életének blogját látod!

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez kattints ide :)

Az egyik "alkalmazott", aki a mészárlásban részt vett, belebetegedett tettébe: poszttraumás stressz jelentkezett nála, nem volt képes feldolgozni az átélteket, nem tudott rendesen aludni, nem volt képes a munkáját végezni, magánélete egészsége megromlott.

"Ahogyan leírja (a szakszervezetnek benyújtott jelentésében) a többszöri lövéseket, a letépett pofákat, majd ahogyan másnap visszatért a helyre, egyszerűen borzalmas ... Az alkalmazott leírása alapján egyértelműen mészárlásról van szó, egy büntetőtörvénykönyv szerinti bűncselekményről. A kutyákkal láncra vert társaik szeme láttára végzett" - részletezte a Vancouver Sun című lapnak Marcie Moriarty, a vizsgálatban főszerepet vállaló állatvédelmi szervezet, a Society for Prevention of Animal Cruelty munkatársa.

A férfinak rettenetes jeleneteket kellett végignéznie. Az állatokat tömegsírba dobálták, ahonnan azonban több még élve kimászott!!!

Az pedig arcátlan és felháborító, hogy a szános utazást szervező társaság honlapja szánok és huskyk fotói között továbbra is reklámozza kutyás kirándulásait, így:

"Az életben egyedülálló élményt, életerős és imádnivaló alaszkai versenyhuskyk társaságában".

Nem is lehet ehhez hozzáfűzni semmit: az állatokat tárgyként kezelő emberek remélhetőleg felelnek tettükért a bíróságon.

1 Tovább

Telefont nyelt a kutya - micsoda pancser!

Kobold, a szfinx macska rendkívüli bejegyzése

Telefont nyelt le egy kutya - olvastam a catneten, a hírt az emberek egyik hírügynöksége, az MTI hozta le. Ilyen buták és falánkak is csak a kutyák lehetnek!

Velünk az ilyesmi több okból sem fordulhat elő: egyrészt nem vagyunk falánkak, másrészt a buta, tehetségtelen emberek még nem képesek olyan pici mobiltelefont csinálni, amit egészben le tudnánk nyelni!
Persze más dolgokkal nekünk is meggyűlt már a bajunk, gondoljunk csak arra, amikor a nagybátyám, (akit egyébként hiába próbálok letaszítani a trónról) kalapgumit evett.

Ezzel egyébként én is próbálkoztam néhány éve, valóban jó móka! És tetszik az a felhajtás is, ami utána van, mert egyrészt kergetnek, amikor még kilóg a számból, (de persze úgysem érnek utol), másrészt utána meg tömnek kajával, hogy gyorsan kijöjjön. És a nagybátyámmal ellentétben én érdeklődve és kárörvendően figyeltem, ahogy a gazdám turkál az alomban és trancsírozza a kakim!

Így szólt az MTI-hír:

"A golden retriever kan gazdasszonya nem vette észre, hogy a kutya lenyelte a telefonját,  arra pedig nem tért ki a BBC, hogy a nő vajon hiányolta-e a mobilját, és mondjuk felhívta-e. Ha igen, biztosan nem hallotta meg az ismert csengőhangot a kutyájából.

Az ebet igazából azért vitték orvoshoz, mert napokon át okádott. Az orvosok azonban tanácstalanok voltak, hiába röntgenezték meg az állatot, a felvételen nem látszott semmi. Mondjuk ez furcsa, de a hírben ez áll...

Végül mégis megműtötték a stirlingi klinikán a szerencsétlen ebet, és a gyomrában matatva derült csak ki, hogy telefont nyelt. Előkerült egy kis játékbaba is. A kutya gazdáit ez a régészeti lelet is váratlanul érte. Talán nem meglepő, hogy a telefon használhatatlanná vált a kutya gyomrában..."

Micsoda pancser kutya!

Na, megyek aludni, pupákok! (Majd még a nagybátyám, tudjátok, a rózsaszín kopasz, a hájas, szóval a vén dög mai posztját is olvashatjátok, ha ideengedem a géphez!)

1 Tovább

Egy nap: kutya kontra macska

Az Ebgondolatban szerepelt ez a poszt, és mivel minden állatot imádok, és valóban sok igazságot véltem felfedezni az irasban, hát átveszem én is.

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod! Az összes bejegyzés eléréséért kattint ide:

http://macskastargyak.postr.hu

1 Tovább

Amikor egy kutya könnyekkel sír...

Mit keres egy kutya egy macskás blogban?

Hát úgy, hogy nézegettem a mappáimat a gépemen, és rátaláltam erre a régi írásomra.

Jó pár éve vetettem papírra - itt az ideje, hogy olvasni is lehessen. Bár többes szám harmadik személyben írtam, a történet velünk történt, a mi családunkkal, 25 éve.

Soha többé nem lett kutyám.

***

Bogár nem közönséges kutya volt. A szomszéd rét gazdájának hajtotta a csordáját, kitűnő terelőeb volt.

Fekete, de négy mancsán fehér zoknikkal és mellén fehér nyakkendővel. A legszebb mégis a szőre volt, mely a gondos etetés után tényleg úgy csillogott, mint egy fekete bogár kitinpáncélja. A szemei csak akkor vidámodtak fel, ha megérkeztek a kertbe az "igazi" gazdái, akiket szeretett, akiket féltett és akikért ölni is képes lett volna. Ilyenkor nem csupán ugrált, mint egy felhúzós játékállat, hanem nyüszített is a boldogságtól, egy méterre el nem távolodva az ismert és szeretett lábaktól.

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez kattints ide :)

A hét végéket a családdal töltötte, a hétköznapokat munkával a tehenek mellett. Már több száz méterről meghallotta a kocsi jellegzetes hangját, így mikor a férfi, a nő és a kislány megérkeztek a kertkapu elé, Bogár már ott ült a kerítés mellett. Éjszakánként a kerten belül, az ágyásokat gondosan kikerülve a kerítés mellett járőrözött, minden idegent elzavart fenyegető morgásával.

Két év körüli lehetett, egészséges, fehér fogai voltak, amikkel nem egyszer roppantott ketté főtt marhalábszárcsontot. Mégis, ha valamit mutatni akart, úgy vette fogai közé gazdája kezét, hogy fel sem sértette rajta a bőrt. Tisztában volt jogaival és a rangsorral. A kislány etetés közben Bogár szája elől vehette el az ételt, az nem morgott, nem kapott feléje, csak felnézett, azzal a kifejezéssel a szemében, hogy "te adtad, úgyhogy el is veheted."

A nagy hőség idején a felnőttek kint aludtak a teraszon kempingágyon. A férfi felkelt éjszaka, hogy könnyítsen feszülő hólyagján, és mire visszajött, Bogár feküdt az ágyon, boldogan elterpeszkedve, olyan természetesen, mint akinek a kemény betonpadló után ez jár. A férfi nevetve zavarta le az ebet az ágyról az előszobaszőnyegre és lefeküdt aludni.

Eljött a nyári szabadság ideje és egy nap Bogár nem jelent meg. A kislányt nem hagyta nyugodni a dolog és elindult a falu utcáin, hátha megtalálja barátját. Már vagy két kilométert mehetett, mikor az út szélén meglátta. Csak a farka rángott a csóválást igyekezve utánozni, felállni nem tudott. A kislány nem fakadt sírva, hanem megnézte, hogy milyenek a sebei, hiszen látta, hogy a kutyát elütötték, csupa vér. Az egyik lábán csúnya nyílt törés volt, másik kettőn mély sebek, és az oldala is erősen vérzett. Az orra száraz volt és meleg, a szeme csipás. A jó húsz kilós kutya mozdulni sem tudott. A kislány visszafordulhatott volna segítségért, de nem volt szíve itt hagyni Bogárt, akinek szörnyű lett volna látnia, hogy a szeretett lény is elhagyja. Karjába fogta hát kedvencét és elindult hazafelé. A kutya, hogy segítsen, két mellső lábával átölelte a lány nyakát, fejét a vállára hajtotta és nyalogatta a megerőltetéstől kipirult arcot.

 

Többször is megálltak, a lányka ilyenkor sem merte letenni a kutyát a földre, csak leguggolt és a térdére fektette a beteget. Majdnem egy órába telt, míg hazaértek. A kapuban a kislány szólongatni kezdte az anyját, aki azonnal kiszaladt. Bogárt bevitték a házba, ahol máskülönben nem lehetett, kimosták a sebeit, majd a váladékozó bőrre sebhintőport szórtak. Törött lábát két fadarabbal sínbe tették. A szomszédtól kértek lázcsillapítót.

A kislány a kutya szájába tette a keserű pirulát, határozottan parancsolva, hogy nyelje le és Bogár szót fogadott. Aztán csak aludt és aludt, órákig feküdve a hűvös házban. Mikor felébredt, húslevesbe kever tojás várta és friss víz.

Újabb lázcsillapító, kötéscsere és alvás. Újabb ébredése után látszott, hogy Bogár menni akar valahová, és gazdái hamar kitalálták, hogy pisilnie kell. A kislány szó nélkül emelte karjaiba barátját és kicipelte a kerítésen túlra. A kutya elvégezte dolgát, a kislány pedig visszavitte a vackába.

Így ment ez két napig, míg Bogár szemeiről eltűnt a fátyolos fény, orra pedig újra nedves lett. Először a bekötözött lábait bontogatta ki, és mire észrevették, egyiken sem volt kötés. Szelíd dorgálás következett, de mivel tudták, hogy a kutyák úgyis nyalogatják sebeiket, nem kötözték be a hegedő vágásokat. Csak a rögzítőkötést tették vissza a hátsó bal lábára, mert a csont még nem forrt össze. Egy idő elteltével három lábon sántikálva Bogár kijött, és attól fogva a hűvösben ülve figyelte gazdái mozgását.

A törés nyomtalanul gyógyult, pár hét múlva már újra hajtotta a csordát.

A rét gazdáit bosszantotta ez a szeretet, amit a kutya és a család egymás iránt érzett, már csak azért is, mert ők csak szolgának tekintették az állataikat, a kutyákat verték és alig etették. Így kapóra jött, mikor egy távolabbi falu gazdája cserét ajánlott fel, kérve Bogárt, felajánlva helyette egy másik ebet.

A tanyagazda elfogadta az ajánlatot és egy délelőtt beállított a családhoz, hogy viszi Bogárt. A kislány nem értette, mit akarnak a kutyájától, hiszen ő etette, ő gondozta, ő ápolta, mikor beteg volt. De a szülei elmagyarázták, hogy minden hiába, a kutya nem az övék, hanem a férfié, aki most elviszi magával.

 

Bogár érezte, hogy mi fog történni, mert magába roskadva ült a kislány mellett, fejét a lábára fektette és reszketett. A gazdája ráparancsolt, hogy jöjjön, de Bogár csak morgott rá. A szülők kérlelni kezdték a kislányt, hogy küldje el ő a kutyát, mert különben nem fog menni. De a lány csak sírt és nem engedte el kis barátját. A szülők hiába ajánlottak fel pénzt Bogárért, a szigorú gazda nem hajtott az alkura. Bogárnak mennie kellett.

A lányka ott térdelt a ház küszöbén, karjaival körbefonva kutyája nyakát és ígéreteket suttogott a kutya fülébe. Aztán elküldte. Bogár mindkét szeme sarkában könnycsepp csillogott. A felnőttek soha nem láttak még kutyát könnyezni, de ez sem hatotta meg a könyörtelen férfit. A parancsszóra Bogár behúzott farokkal utána kullogott.

Image: FreeDigitalPhotos.net

A lány ott maradt a szőnyegen, felhúzott térdeire hajtva arcát és zokogott. Édesanyja átkarolta és az ágyhoz vezette. A kislány leült, kezeivel eltakarta az arcát és sápadtan hallgatott. Csak ült és hintázott előre, hátra. Aztán egyszer csak úgy érezte, hogy határtalan könnyűség vesz erőt rajta, lebegni kezdett. A kezei átfolytak az arcán, mintha csak levegőből lett volna és végtelen nyugalom öntötte el.

Édesanyja megijedt a földöntúli ragyogástól, ami gyermekéből áradt és beszéltetni kezdte. Mikor a lányka elmondta, hogy ő már nincs is itt, és könnyedén lebeg az ágy fölött, erőszakkal lefejtette a lány kezét az arcáról. A gyerek szemeiben lázas csillogás, száján boldog mosoly ült. Az anya rettentően megijedt és azonnal hívta a férjét.

 

Kocsiba ültek és a gödrös földúttal nem törődve robogtak a szomszéd faluba, ahol volt orvos. A gyermek nagyon engedelmes volt, meg sem szólalt, besétált szüleivel az orvoshoz és egy könnycsepp nélkül elmondta, hogy elvitték a kutyáját. Az orvos megvizsgálta és közölte, hogy a kislánynak idegösszeomlása van.

Nyugtatókat kapott és szigorú pihenést írtak neki elő. A kertbe érve a kislányt lefektették és csak este keltették fel, hogy egyen egy kis levest. A lányka szó nélkül kanalazta kedvenc borsólevesét, majd néhány kanál után közölte, hogy jóllakott, nem kér többet.

Visszafeküdt aludni.

Másnap reggel az édesanyja boldog kiabálására ébredt és akit először megpillantott az ágy mellett, az Bogár volt, aki visszaszökött a több faluval arrébb lévő tanyáról, hogy kisgazdájával lehessen.

A kutya felmászott az ágyra a kislány mellé és fejét a nyakába fúrta. A kislány nevetett és sírt, ölelgette és csókolgatta kedvencét, a szülők pedig fogadkoztak, hogy soha többet nem engedik el Bogarat.

Egy év múlva Bogár újra eltűnt és soha többet nem került elő. A faluban azt rebesgették, hogy a tanya gazdái felakasztották, mert ha az ő kutyájuk nem lehetett, a másé se legyen.

 

Kéky Kira

2 Tovább

Macskás tárgyak

blogavatar

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam? :)

Utolsó kommentek