Háromnegyed 7 körül, épp néztünk egy filmet, erre a kanapé elindult alattunk!!! Olyan volt, mintha valaki lökdösné. Azt hittem, hogy a lányom szórakozik, de nem lehetett, mert mellettem ült. A csillárok csak picit mozdultak meg, egy-két lógó lánc ingázott a szobában. A férjem kiálltott, hogy "éreztétek?" (A 3. emeleten lakunk, téglaházban, a hegy lábánál.)

Ő is azt érezte, hogy az alatta lévő szék mozgott, a teája pedig lötyögni kezdett.

Kiszaladtunk az erkélnyre, mások is kiálltak, úgy kiabáltunk át egymásnak, hogy "önök is érezték"? Mire ők: "Igen! Mozgott a föld!"

Gyorsan betelefonáltam a Geológiai Intézetnek, és a központos mondta, hogy nem én vagyok az első, aki telefonált.

Mi Óbudán lakunk, de ezek szerint elég kiterjedt lehetett, ha Érden is érezték...

A macsekok különösebben nem reagáltak a dologra, pedig állítólag az állatok érzik az ilyesmit...

Bár amikor mentünk szobáról szobára szétnézni, akkor a kisebbik macsekunk olya képpel szaladgált előttünk, mint aki büntetéstől tart, mint aki valami bajt csinált, és most szeretné megúszni a büntetést! :D

Csak nem gondolta, hogy ő okozta ezt a rázkódást, és a fejére akarjuk olvasni a "bűneit"? :)

Az apósom is érezte a rengést, ő a fotelban ülve ugyanazt érezte: táncolt alatta a karosszék.

Ez olvasható a hirado.hu-n:

"Kisebb földrengést jeleztek Budapest több kerületéből, továbbá Gödről, Környéről, Székesfehérvárról, Budaörsről, Pécsről, Dorogról valamint Tatabányáról is.

Budapesten a X. kerületben körülbelül öt másodpercig lehetett észlelni a földmozgást. Szerkesztőségünk egyik munkatársa arról számolt be, hogy a földmozgás alatt a beépített szekrényajtó mozogni kezdett, majd nyikorgó hangot adott ki. Az asztal és szobában lévő növények is rezegtek."

Friss beszámolók itt:

http://koponyeg.hu/pp.php?id=7547