Meztelen macskákat (mint az én két szfinxem is), kétfejű kígyókat, világító halakat és egyéb furcsa lényeket mutat be a többi között az az új tematikus műsorsáv, amit az Origo Zrt. indít hétfőn, tehát június 20-tól.

A „zöld” csatornán, az OzoneNetwork TV-n lesz az  „Ozone Világjáró” elnevezésű programsáv, amely az ismeretterjesztéssel és a fenntartható fejlődéssel is foglalkozik.

A csatorna két héten át minden este nyolc órakor olyan természet- és dokumentumfilmekkel jelentkezik, amelyek nagy részét még nem láthatta magyar közönség. A filmek különböző földrészek egyedi állat- és növényvilágába kalauzolnak, eközben szórakoztatva juttatnak érdekes információkhoz. 


Ízelítőül a csatorna kínálatából

Másnak születtek c. dokumentumfilm például olyan állatokat mutat be, akiknek valamijük hiányzik, vagy valamiből több van nekik - a kétfejű kígyó például szerepel a műsorban.

Nagymacskák rangadója Afrika három nagyragadozójának trónért folytatott küzdelmét szemlélteti.

A Góbi-sivatag legendái rácáfol arra a tézisre, hogy egy sivatag kopár és kihalt lenne.

Mallorca sötét oldala című dokumentumfilm pedig rávilágít arra, hogy nem feltétlen csak bevétellel jár egy turistaközpont élete.

Konkrétan is a programról: hétfőn és kedden este 8 órától a "Letűnt korok szörnyei" című film két része látható, melyben Jeff Corwin a legmodernebb számítógépes technológiával kelti életre a múlt óriásait: dinoszauruszokat, gigantikus pókokat, repkedő szörnyetegeket, óriási erszényeseket. Ezt a lányom fogja szeretni nagyon :)

Ami pedig engem érdekel, az a szerda esti program lesz, mert akkor adják le a már előbb is emlegetett "Másnak születtek: állatok" című filmet.

Erről azt írják: "A természet olykor megtréfálja az állatokat: meztelen macskák, kétfejű kígyók, kétarcú disznók, világító halak és teknősök gazdagítják a faunát. Régen szörnyeknek tituláltuk volna ezeket a lényeket, de ma már megszállottjaik is vannak!"

Na, a két kopasz macsekkal, a férjemmel és a lányommal mi szerda este biztosan ezt nézzük :)

Bár mi úgy gondoljuk, hogy a kopasz macsekokat tényleg tréfás kedvében alkotta a természet 1966-ban (nem is olyan rég), de azóta több ezer ilyen szőrtelen bársonytalpú (és bársonyhátú) cica okoz örömöt - például a macsekszerető macskaallergiásoknak! :)

 

(Kétfejű teknőst mégiscsak nehezebb szerezni, mint szőrtelen macskát!)

A többi programról is írok majd még :)

A képek forrása: OzoneNetwork TV

A kopasz macskás blog legfrissebb (és régebbi) bejegyzéseihez katt ide:)

Kéky Kira | Névjegy létrehozása