Nem tudom igazából megfelelően szavakba önteni, hogy milyen szívbemarkoló érzés látni, amint reménytelen sorsú, magukra maradt, Illatos útra került kutyák kerülnek gazdához. (Úgyhogy nézd meg inkább a videót!) És nem egyszerűen gazdához, jó gazdához! Messzire. Ez persze nem értékítélet, ez a messzeség, csak ténymegállapítás.

21 kutyát váltott ki a Fehérkereszt Állatvédő Liga az Illatos úti Közegészségügyi Telepről, és bár a kiváltás nagyon baráti áron történt (hiszen a 2500 forintokért cserébe a kutyusok oltásokat és chipet kaptak), de egy olyan állatvédő szervezetnek, aki idén ismét körülbelül 30 százalékkal kevesebb 1 százalékos támogatást kapott, ez az összeg is sok.

A Fehérkereszt Állatvédő Ligáról biztosan sokan hallottatok, ők azok, akik pár éve felállították Magyarországon a „nemhivatalos, civil” Állatvédelmi Ombudsman posztját, ez a feladatkör előtte nem létezett, és dr. Czerny Róbert személyét a hivatalos ombudsmanok is elfogadták, munkáját támogatták.

Ők azok, akik a Cerberossal közösen állatvédőröket képeztek, képeznek.

Ők azok, akik támogatják a Veresegyházi Farkas- és Medveotthont, akik ha kell, akkor hónapokig kisfarkast cumiztatnak háromóránként, éjjel is mennek menteni veszélyes állathoz, nemszeretem hüllőhöz, sasfiókát vásárolnak ki sasrablóktól, haszonállatok védelmével is foglalkoznak (állatszállítással), törvényszövegeket véleményeznek, kritizálnak, állatvédelmi ajánlásokat tesznek, egyszóval csupa olyan dolgot tesznek, amit talán mások kevésbé, vagy egyáltalán nem – ez nem dorgálás, hiszen a Fehérkereszt például nem tart fenn kutyamenhelyet már évek óta. Épp ezért nem tudnak édes, aranyos kiskutyák mentésével kampányolni.

Nos, én ennek a lámpának az árát Nekik szánom.

Azt szeretném, ha a befolyt összeg visszapótolná azt a pénzt, amit a Belgiumba kikerült kutyák kiváltásáért fizettek – mert a tervek szerint a napokban újabb Illatos úti kutyák költöznek Belgiumba!

A lámpát azon a szavazáson nyertem, amelyet a Két cica konyhája indított, és a kedvenc macskás tárgyainkkal lehetett nevezni. Sokan tudják rólam, hogy nekem van Magyarország valószínűleg legnagyobb macskástárgy-gyűjteményem, több mint 1000 darabos. Én az egyik kedvenc cipőmmel indultam, és nyertem.

A díjat, a macsekos lámpát Franta Ági készítette, és örömmel vállalta, hogy a nyertes által kívánt másik állatot is felfesti a búrára!

Tehát aki nyer, az nem egyszerűen egy macskás lámpát nyer, hanem egy macskás és „mégvalamilyenállatos” lámpát kap, ráadásul a bevételt teljes egészében a Fehérkereszt Állatvédő Liga kapja.

Licitálni facebookon lehet október 31-ig, a legmagasabb licitet tevő megadja Áginak, hogy milyen állatot fessen a cica mellé, és miután befizette az „adományát”, megkapja a lámpát.

Induljon a licit 1 kutya kiváltásának az áráról: 2500 forintról. A hozzászólásokban lehet majd felüllicitálni az előző ajánlatot. (Most 3200 forintnál tartunk még csak...)

Köszönöm, köszönjük!

Ma ezzel a lámpával - ami elméletben egy ideje az enyém - bővül a gyűjtemény, de október közepén a lámpa új gazdát talál .)

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját és egy kopasz macska naplóját látod! Minden nap egy naplórészletet és egy macskás tárgyat osztok meg Veled.

Macskás használati tárgy: 113

Macskás játék/plüssállat: 25

Macskás lakberendezési tárgy: 124

Macskás könyv: 6

Macskás ruha: 61

Macskás ékszer: 35

Összesen: 363 macskás darabról számoltam be eddig - ez több mint harmada a gyűjteményemnek.

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása