Erre nem számítottunk, mert Kobold nem ilyen rágcsás macska, az "öreg" az, aki rendszeresen "legel", és ő volt az is, aki 1 évesen kalapgumit evett, amit aztán szerencsésen kikakált. De most Kobold került bajba, mert valamiért gusztusa támadt arra a hajgumira, amire a lányom egy spárgát kötött - így "sétáltatta" a plüssállatait a lakásban.

A spárga végén volt egy görcs is - ez okozta végül a legnagyobb bajt!

Ez a kép még este 7 körül készült, nem gondoltunk semmi rosszra:

Csütörtök este 8 körül Kobold a kanapéra hányt. Kiadta magából a komplett vacsorát, és a hányásnak székletszaga volt. Ekkor még nem gondoltam nagy bajra, mert minden macskával előfordul, hogy valamiért kihányja a kaját, valami hurutot kap... Este még egyszer hányt, aztán reggel már csak az üres gyomortartalmat. És akkor már sem enni, sem inni nem akart.

Délután rendelt az állatorvosunk, addigra Kobold teljesen apatikus lett, csak feküdt, javarészt a napon (gondolom jól esett a fájó pocakjának a meleg...)

Az volt nagyon aggasztó, hogy nem dorombolt, nem bújt - pedig ennek a két tevékenységnek a bajnoka...

A doki megtapogatta, és mondta, hogy érez valamit, csinál röntgent. És valóban, a röntgenképen látszódott egy négyszögletes valami, leginkább fémdarab.

Fém? Kérdeztünk vissza, miért enne fémet?

Az mindenesetre kiderült, hogy műtétre lesz szükség, mert ez magától nem fog onnan kijönni. Szerencsére a doki azonnal neki tudott látni, Kobold megkapta az altatót, és ott voltunk, míg el nem aludt. Végig duruzsoltam a fülébe, hogy mire felébred, már jobban lesz. Ráadásul fogágybetegsége is van, ami miatt veszíti el a rágófogait, és egy hátsó megint mozgott Neki, így a dokival megbeszéltük, hogy ha már altatva van, akkor egyben húz és fogkövetlenít is...

Azt mondta, hív minket, ha végzett, menjünk el, ne lábatlankodjunk. 

Kb. egy óra múlva jött a telefon, és akkorra a férjem már akkor úton is volt visszafelé, mert azt mondta a doki, hogy kb. egy órás lesz a műtét. Telefonon nem mondott jó híreket a doki: fémszorítós hajgumi, rajta egy kétarasznyi spárga... Ez jött ki Koboldból. És sajnos ehhez 4 helyen kellett felvágni a beleit, mert a spárga végén görcs volt, és ez a görcs átcsúszott egy olyan helyen, ahonnan kihúzni már nem lehet.

És minden ilyen metszés 15 százalékkal csökkenti a túlélés esélyét - ezt mondta. Sajnos a szepszis (véráramfertőzés) és a bélbénulás esélye is megvan. Ha mindezt hozzáaadjuk, akkor kb. 10 százalékra csökken a túlélés esélye - ezt már a férjemnek mondta. Kapott antibiotikumot és fájdalomcsillapítót, illetve rengeteg vizet töltött a bőre alá (infúzióval), ami onnan felszívódik, így nem szárad ki. A férjem így hozta el Koboldot.

Este ébredezett, nyitogatta a szemeit, de ennél nagyobb aktivitás nem volt. Végre késő este pisilt egyet (maga alá még persze), de ez nagyon jó hír volt, mert akkor a veséi működnek. 

Éjjel a férjem őrizte a macsekot, hajnal 3-ig fenn volt vele... Egy hányás volt, egy kis véralvadék jött ki (a műtét után ez természetes).

Reggel mentünk vissza az orvoshoz kontrollra, kedves barátnőm, Judit hívott, hogy a párja jönne értünk kocsival, hogy ne kelljen gyalog hurcolni a macsekot, ráadásul reggel még hideg volt, Kobold meg kopasz ugye...

Reggel így néztett ki:

A doki megtapogatta, és azt mondta, hogy sajnos egy hashártyagyulladás még bejöhet, érez erre utaló jeleket, de kap antibiotikumot, ennyit lehet tenni. 

Újra kapott fájdalomcsillapítót, vizet a bőre alá és a hasába is. Jó hír volt, hogy a dokinál Kobold már próbált menni, sőt felmászni rám...

Hazahoztuk, és azóta egyre aktívabb, először azért kelt fel, hogy igyon, de sajnos túl sok vizet ivott egyszerre, 1 óra múlva kihányta az egészet. Úgyhogy ezután (mivel már szépen jön-megy) elvettük a vizestálat, és fecskendőből itatom, illetve úgy, hogy a tenyerembe nyomom a vizet a fecskendőből, Kobold onnan lefetyeli. 

Általában a teraszon üldögél, élvezi a napsütést. Itt tartunk most. És már megint kezd macskásan viselkedni, már élvezi a simogatást és néha jelzi is, hogy folytassam!

Ha a holnap estét (vasárnap estét) megéli, akkor jó eséllyel túl lesz az egészen. Most az lenne nagyon fontos, hogy kakiljon, illetve az, hogy ne legyen lázas, meg láthatóan egyre aktívabbá váljon.

Kérem, drukkoljon mindenki!

Sok-sok drukkolást, imádkozást és agykontrollozást kaptunk - mindenkinek köszönjük!

Most itt tartunk:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása