Nem találok szavakat!

Azt olvasom az Origón, hogy "kihűlt és elpusztult egy kölyökmacska a delta Airlines egyik amerikai járatán.

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját látod!

A legfrissebb (és régebbi) bejegyzésekhez kattints ide :)

Az állatot elvileg légkondicionált szállítóeszközben utaztatták a gép rakterében, de nem élte túl az utazást."

Gazdája pénzt nem kímélve, 300 dolláros jegyet és 70 dolláros különdíjat fizetett a cica utaztatásáért, hogy landolást követően minél hamarabb kivegyék a macskáját a gépből - ennek ellenére 50 percig tartott, mire megkapta a 11 hetes kölyköt, akiről a hírek csak azt írják, hogy "szőrtelen fajtájú", tehát feltételezhetően sphynx (mint az én két macskám) vagy peterbold lehetett.

"Az érkezés után az állat a kihűlés jeleit mutatta, nem mozgatta fejét és lábait és rövidesen elpusztult" - olvasható a hírben, továbbá az is, hogy a nyomozók jelenleg is vizsgálják az állat elpusztulásának körülményeit.

Amikor a gazdája kézhez kapta a cicát, kabátba csavarta és autóval a legközelebbi állatorvoshoz vitte. "Az állatorvos szerint a macskának vérzett a szája és az orra is, s az állat az extrém hipotermia tüneteit produkálta".

A Snickersnek nevezett cica az orvosi ellátás ellenére rövidesen elpusztult.

Hogyan történhetett mindez???

Milyen kínokat állhatott ki az a szegény állat???

Ezt a szomorú adatot is idézem a hírből:

Az amerikai közlekedési minisztérium adatai szerint 2009. november és 2010. október között az Egyesült Államokban 33 állat pusztult el szállítás közben, 11 sérült meg súlyosabban és öt egyszerűen eltűnt.