december 23.

Ma már jobban vagyok. Nagy itthon a felhajtás. Valami fát emlegetnek. Egyszer már volt fa a lakásban, amikor idekerültem, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább engem tartanak meg, a fa nem tud dorombolni. Remélem, nem arra készülnek, hogy mégis lecseréljenek!!!

december 24.

De szép fa lakik velünk! Olyan kedvem lenne felmászni a tetejére, de nem tehetem, mert amikor megpróbáltam, akkor nagyon csúnyán kikaptam érte! Valami olyasmit emlegetett Macskamami, hogy kitesz a hidegbe, ha megpróbálom! Ez pedig a világ legkomolyabb fenyegetése nekem, akinek – mint tudjuk – nincs bundája.

De azért majd kifigyelem, és ha nem lesznek itthon, akkor majd megpróbálok legalább egy kicsit felkapaszkodni. Mivel ilyen lakásban élő, természettől elzárt macska vagyok, nehogy már kihagyjak egy lehetőséget, amikor rendesen fát tudnék mászni!

Halszagot érzek!

Mi ez? Mutassátok meg azonnal! Látni akarom! De furcsa hal! Tüskés a háta! Csak nem szúrós, inkább rugalmas. Már nem él, ez jó, mert elég nagydarab, lehet, hogy lekerverne a farkával egy pofont nekem! Hallottam már ilyen esetről!

Most meg mit csinál Macskamami? Forró vízbe mártja a halat? Nem fázik az! Ez röhej! Megpróbálják lehúzni a bőrét! De a hal csúszik, ki is ugrott a kezükből, ott pattogott a földön. Odamentem, megpaskoltam, finom szaga volt! Megpróbáltam beleharapni, de visszapattant a fogam róla! Ez elképesztő! Olyan, mintha gumiba lenne húzva! Mi ez – kérdeztem Macskamamitól. Ő meg mintha értette volna, magyarázta, hogy ez a kecsege nevű hal

Kutyabácsi hozott egy műszert, azt mondja fogó, és majd ezzel lehúzzák a bőrét a halnak.

Ez kész röhej! Macskamami fogja a halat, Kutyabácsi megfogta a bőrét a fogóval, és ketten kétfelé húzták! Persze hol Macskamami kezéből csúszott ki a hal, hol Kutyabácsi kezéből a fogó – én meg majd megszakadtam a röhögéstől, már ha lehet ilyet mondani. Nyávogással próbáltam segíteni, de elég nagy volt a hangzavar, mert ők is kiabáltak egymással, vagy a hallal. Pedig ő nem tehet semmiről, már nem is él szegény.

Sikerült kibújtatni a halat a bőréből, most Macskamami nekiáll sütni. Ugye engem is megkínáltok?

Jujj, de meleg! De milyen finom! És nincs benne szálka, és omlós, puha a húsa.

Macskamami másféléket is főzött ma, de a krumpli, meg a többi vacak engem nem is érdekel. Esetleg a tejszínes szószból kaphatok még egy kicsit a halra?

Hűű, de tele a pocim!

Most nem is lenne kedvem fára mászni! Viszont érdekes dolgokat látok a fa alatt, csillogó papírba csomagolt valamiket. Macskamami épp most ment oda, hogy akkor kibontja őket, mert Karácsony van, és ilyenkor ajándékot adnak egymásnak az emberek. Még jó, hogy a macskák nem, mert akkor most bajban lennék, nem készültem semmivel.

De jó, annyira örülnek egymás ajándékainak! Nevetgélnek is, bár lehet, hogy ez a buborékos itallal van összefüggésben, amit most is ittak.

Jé! Én is kaptam valamit? Mi ez? Megpróbálom kibontani, de nagyon nehéz! Elismerem, ebben az egyben jóval ügyesebbek vagytok, mint mi! A zacskóshusit én képtelen vagyok kibontani, nektek viszont csak egy mozdulat. Most is mit kínlódok ezzel a papírral! No végre, sikerült megcsípni a sarkát. Kikandikál a csomagból egy madzag – ez már eleve tetszik! Végig is húztam a szobán, remélve, hogy kibomlik a csomagolás, de nem, jó erősen leragasztották.

Mami! Segíts kicsomagolni! No végre! Mi ez? Egérformájú, és kilóg belőle egy madzag. Kutyabácsi meghúzta a madzagot, erre az egérformájú valami körberohant a szobán! Azt mondja, ez egy motorhöri! Akár motorhöri, akár más, nagyon tetszik! Csak az bosszant, hogy egyedül képtelen vagyok meghúzni a madzagot, hogy elinduljon az egér, Vagy Macskamami, vagy Kutyabácsi kell a játékhoz. Meghúzzák, leteszik a földre, én meg megtámadom. Nagyon jó móka!

Dátum:

2001. december 24. hétfő 21:59

Címzett:

farao@levele.com

Feladó:

Bódi Zoltán

Tárgy:

Karácsony

Kedves Kicsi Fáraó Cirmos!

Nagyon boldog karácsonyt kívánok neked. Kívánom, hogy erőben, egészségben

boldog, teljes macskaéletet éljél közöttünk még nagyon sok éven keresztül.

Remélem, örülsz a motorhörinek :-)

Bízom benne, hogy meggyógyulsz és elfogadod, hogy ezentúl sokkal változatosabban kell étkezned.

Nagyon szeretlek: Kutya bácsi