FIGYELEM! Fáraó Naplója 10 évvel ezelőtt íródott, akkor, amikor Amerikát terrortámadás érte. A következő napokban ezt az időszakot lehet Fáraó szemén át látni. 

2001. szeptember 19.

Nahát! Nem csak nálunk vannak emberek, akik más bajával is foglalkoznak! Legalábbis azt olvastam, hogy segélyt kaptak az állatok, akiknek a gazdája meghalt abban a szörnyűségben, amiről még beszélni sem merek, mert akkor a Mami sírni kezd. Azt írják, hogy abban a Menhetten (én csak így tudom leírni) nevű városban az állatok is kapnak segélyt. A segély az szerintem nem ehető, de a zacskóshusi meg a szárazeledel már igen, és azt is kapnak.

Meg állítólag a kutyáknak, akik keresték a romok alatt a túlélőket, szóval a munkakutyáknak védőcipőt küldtek. Meg azt is mondták, és ez nagyon-nagyon fontos, hogy az elárvult állatokat összegyűjtötték, és állatmenhelyekre vitték.

A Macskamami látta a Villogó Dobozban, és elmesélte nekem is, az állatvédőknek csak egy szobájuk volt, az pedig a szó szoros értelmében megtelt kutyáknak és macskáknak való eledellel. Így azokba az éttermekbe is vittek belőle, ahol a merényletek túlélői esznek, hogy egyúttal háziállataiknak is vihessenek ennivalót.
A város lezárt részében az állatvédő szervezetek csoportjai járták végig az elhagyott lakásokat, s megkeresték az ott maradt kutyákat és cicákat. Kiderült, hogy ez nem is volt olyan egyszerű! Ugyanis ott nagyon-nagyon magas házakban laknak az emberek, és az állatmentőknek gyalog kellett felmenniük, hogy megkeressék a megrémült, éhes állatokat. Azt mesélték, hogy akadtak olyan cicák, amelyek hosszan bujkáltak megmentőik elől, meg kutyák, amelyek nem akartak lemenni a lépcsőn, mert lifthez szoktak. Mindenesetre úgy tűnik, hogy egyetlen állat sem pusztult éhen, s mindegyik visszakerült gazdájához.

Ezt hallottam a Villogó Dobozból.

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása