FIGYELEM! Fáraó Naplója 10 évvel ezelőtt íródott, akkor, amikor Amerikát terrortámadás érte. A következő napokban ezt az időszakot lehet Fáraó szemén át látni. 

2001. szeptember 17.

El akarok menni! Biztosan van valahol olyan embergazda, aki velem is hajlandó foglalkozni, nem csak a Számító Gép meg a Villogó Doboz előtt ül. Olyan magányos vagyok!

Kiegészítés: Gwen Cooper írta meg a Homér című könyvben, hogy miként élte meg szeptember 11-ét úgy, hogy pár utcányira lakott a leomlott ikertornyoktól.

Aznap reggel a munkahelyéről evakuálták őt, nem mehetett vissza az otthonába a macskáiért. Ráadásul az egyik cicája (az azóta már híressé vált) vak macska, Homér volt, és Gwen joggal rettegett attól, hogy a robbanás nem törte-e ki az ablakokat, ami végzetes veszélyforrás lenne egy nem látó macska számára.

Azzal szembesült, hogy lezárták a környéket, és senkit nem engednek be. Majdnem egy hétig tartott, mire bejutott a lakásba, akkor is könyörgéssel engedték át a kordonon.

Idézet a találkozás pillanataiból: 

"Szinte féltem belépni a lakásba, nem tudtam, mi vár rám. ... A kajástálban nem volt egyetlen morzsa sem, a vizestál csont száraz volt. 

Scarlett és Vashti összegömbölyödve feküdtek az ágyon, Homér az ablak előtt állt. Cicuskáim, itt vagyok!

Ahogy a hangomat meghallotta, Homér éles níávogással felelt, két szökkenéssel áthidalta a köztünk lévő távolságot, rám ugrott. Olyan erővel mászott fel a mellkasomon, hogy csaknem feldöntött. Homér egész pofiját az arcomhoz nyomta, és kiabált: nyau, nyaú, nyaú! És dorombolt hozzá.

Vashti csaknem szégyellősen közelített, mintha csak tuiszteletben tartaná Homér túláradó örömét. Elülső mancsait a lábamra támasztotta és nyávogott, őt is magamhoz húztam. Scarlett is az ölembe kúszott..."

A képen Homér, a híres vak cica:

Megnéznéd a többi bejegyzést? Katt ide :)

Egyébként tudtad, hogy kávézót (csokoládézót, cukrászdát, teázót, pizzázót) keresek, hogy a macskás tárgyaimmal növeljük a forgalmat és bevételt? Törzsvendégeink lennének :)

Részletek itt:

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/

Kéky Kira | Névjegy létrehozása