Játssz velem gyönyörű macskás ékszerekért és tárgyakért! Részletek itt: http://macskastargyak.postr.hu/nyeremenyjatek

120 kutya és 20 macska befogadására alkalmas, modern, EU-konform állatotthon nyílik nemsokára Debrecenben, mely nemcsak a gazdátlan négylábúaknak nyújt majd menedéket, de formálni kívánja a gyermekek állattartással kapcsolatos szemléletét is- írta a Hajdú-Bihari Naplóra hivatkozva a Független Hírügynökség.

Tartok tőle, hogy ennél jóval több gazdátlan állat van a cívisvárosban - de már az is szép, hogy egyáltalán lesz egy modern, kényelmes menhely a számukra.

Az építkezés már júniusban elkezdődik, és 1 év alatt felépül a menhely 2 hektárnyi területen, a Mészáros Gergely kertben.

A kezdeményezés számos ismert közéleti személyiséget állított maga mellé.

A Kutyaház Egyesület (KE) és az "Együtt az állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület (EÁKHE) közös projektje 35,7 millió forintot nyert az Észak-alföld Operatív Program pályázatán.

A mintegy 40 millió forint értékű pályázathoz szükséges önrészt a két egyesület biztosítja, és az állatotthont is közösen működtetik majd. Az EÁKHE jelenleg működő, szintén zsúfolt menhelyét az adók 1 százalékából tartják fenn, három alkalmazottal és sok önkéntes segítővel.

Kéky Kira | Névjegy létrehozása