Erre vártunk napok óta! Hihetetlen, hogy mennyire tud örülni az ember egy kupac kakinak! :)

Az történt, hogy Kobold kedd óta kaphat joghurtot, és ezt szépen belekevertük a konzervhusi leválasztott szószába. Este pedig kb. 3 falatnyi tonhalkonzervet kapott - na az végre hatalmas sikert aratott, abból evett volna többet is, csakhogy nem szabad. Mert kímélni kella a beleit.

Aztán végre szerdán este megjött a kaki is - hát, rég nem örültünk ennyire ilyesminek :) Kemény volt, meg volt benne alvadt vér a műtétből, de ezek szerint működik a macska belül is! :)

Egyszóval hálás köszönet Dr. Felkai Csabának, az állatorvosunknak, aki a kezdetektől orvosa a két szfinx cicánknak. Mert az ő ügyes kezének köszönhető, hogy sikerült kiszedni a fél méter spárgát és a hajgumit a gyomrából és beleiből, és hogy úgy varrta össze, hogy működőképes maradt a macska :)

Azt mondta a műtét után, hogy a túlélés esélye mindössze 10 százalék, mivel a vékonyka macskabelek varrása nehéz, sok benne a hibalehetőséh, neki prdig 4x kellett vágnia és varrnia. Azt mondta, hogy kb. olyan súlyosságú eset, mint egy katonának a haslövés. 

Az, hogy életben maradt, mitöbb láthatólag egyre jobban érzi magát, Dr. Felkai Csaba ügyes kezeinek köszönhető. Az pedig, hogy felépül, az mindenkinek, aki agykontrollozott, imádkozott érte!

H meg kell saccolnom, hogy körülbelül hányan küldtek pozitív energiákat és támogfatták Kobold gyógyulását, akkor tíznél is többen lennének - ismerősök és ismeretlenek foglalkoztak Kobolddal minden nap pár percet - és ezt nem tudom eléggé megköszönni!

Külön hálás köszönet Judit barátnőmnek, aki szülése előtt áll, de így is volt rá energiája, hogy Kobolddal foglalkozzon :)

Íme a friss képek :)

Ennyire lefogyott szegény, kilátszik a csípőcsontja.

Fáraó is odamegy néha, megnyalogatja Koboldot:

És már Kobold is szépen mosakszik, bár ő nem szokta túlzásba vinni :) Az ott a hasán a varrott seb egy része, kb. 4 centis a vágás. 

És már lazán felugrik az ágyba - ahol alszik napközben, meg éjjel. Itt épp ugrás közben:

Jövő héttől ehet majd rendes kaját, ezen a héten még csak pépesített cuccokat kap, hogy a belei csak fokozatosan legyenek terhelve. Úgyhogy a konzerveledelt villával péppé törjük. 

Antibiotikumot még holnap kap, aztán leállhatunk vele (elfogyott egy gyereknek való üveggel, brutál adagot kapott, hogy védje a hashártyagyulladástól! 

A műtéthez képest 2 hétre, tehát jövő pénteken varratszedés - és reméljük, hogy most már sermmilyen komplikáció, szövődmény nem jön elő!!!

http://macskastargyak.postr.hu/kavezot-keresek-macskas-targyaimhoz/